Nyheter

Ny dansk möbeldesign förändrar den moderna arbetsplatsen

Danska AART Designers och Holmris B8 lanserar ett flexibelt möbelsystem för arbetsplatsens framtida utformning och nya behov efter pandemin.

Arbetsplatsen har alltid förändrats i takt med samhällsutvecklingen och nya tekniska influenser. På senare tid har pandemins ankomst radikalt förändrat vårt sätt att arbeta – från utbildningsinstitutioner och serviceyrken till kontorsmiljöer.

En förändring som väcker frågan om den fysiska arbetsplatsens framtida funktion och legitimitet.

För vad är det väldigt speciellt som arbetsplatsen kan erbjuda, och hur kan inredningen bidra till att stödja just det?

Som svar på den viktiga frågan har AART Designers och möbeltillverkaren Holmris B8 tagit fram den nya möbeldesignen, Informal, som med sina flexibla moduler riktar sig till det informella mötet och arbetsplatserna i den aktivitetsbaserade arbetsmiljön.

– Med Informal har vi arbetat målmedvetet för att skapa en unik och dynamisk möbel, som på ett enkelt sätt utökar den traditionella kontors- och arbetsmiljön till att även omfatta mer flexibla och identitetsskapande zoner med fokus på samarbete och socialisering, säger Morten Hove Lasthein, partner och designchef på AART Designers.

Designen består av fyra enkla moduler som kan stå var för sig eller i par, så att allt kan skapas från klassiska bordsbänkar och höga bord till hyllor och skapa podier för företagets produkter eller anställdas projekt. Informal fungerar alltså som flera möbler i en med ett brett utbud av både arbets- och identitetsskapande funktioner.

– Pandemin har öppnat nya perspektiv på hur vi utformar våra arbetsplatser, så att folk känner för att återvända och ser fördelarna med detta. Vi tror att Informal är ett bra erbjudande för en lösning. För även om vi nu kan jobba var som helst så är social sammanhållning en viktig ingrediens i ett företags kultur och medarbetarnöjdhet, säger Henrik Holmris, direktör på Holmris B8.