Nyheter

Zurface tipsade – Örebro kommun gör om upphandling

Örebro kommun gick nyligen ut i en offentlig upphandling kring sten och betong till sin offentliga miljö i kommunen. Sedan Zurface, Nordens största naturstensleverantör, påpekade att kommunens krav endast skulle godkänna två leverantörer gör nu Örebro kommun om upphandlingen.

Helt nyligen gick Örebro kommun ut med en offentlig upphandling om sten- och betongprodukter. Kravet från kommunen i upphandlingen var att det skulle vara samma leverantör av både sten och betong.

– När vi läste och tog del av kraven kring upphandlingen insåg vi att det endast finns två möjliga leverantörer i Sverige av både sten och betong. Men genom att separera sten och betong kan kommunen få fler anbudsgivare och därmed öka konkurrensen och möjliggöra besparingar av skattemedel, säger Eric Waxin, vd och partner i Zurface och fortsätter;

– Så vi kontaktade kommunen och de som var ansvariga för upphandlingen och efter en kort stund drog kommunen in upphandlingen och kommer att göra om den med nya krav. Det betyder att fler kan lämna anbud, däribland Zurface, och det känns bra att ha bidragit till att öka konkurrensen i branschen, säger Eric Waxin.

Kommuner och regioner är en viktig marknad för Zurface. 80 procent av omsättningen kommer från försäljning av hållbar natursten till Sveriges kommuner och regioner SKR. Malmö stad har valt Zurface som förstahandsleverantör av natursten de kommande tre åren.

Fakta:
Zurfacekoncernen producerar och säljer naturstensprodukter till städer, kommuner och entreprenörer liksom till stora infrastruktur- och byggnadsprojekt samt trädgårdsprojekt. Zurface växer kraftigt och hade 2021 en omsättning på 56 mkr att jämföra med 34 mkr under 2020 och är Nordens största leverantör av natursten.