Nyheter

Nya förvärv stärker Sparc Groups närvaro i Halland

Andra och tredje förvärvet sedan årsskiftet, som innebär det trettonde och fjortonde förvärvet för Sparc Group sedan bolagsstarten 2021. De nya förvärven stärker bolagets närvaro i Halland.

Skrea Rör och Calles VVS kompletterar teamet perfekt. Vi är glada att nu även ha ett renodlat VVS-bolag inom koncernen, säger Erik Björklund, VD Sparc Group. 

På ett halvår har Sparc Group vuxit till 14 dotterbolag med närmare 270 medarbetare. Tillsammans projekterar, installerar och optimerar de värme, ventilation, el- tele- och datateknik samt larm, lås och passersystem i Västsverige och Stockholmsområdet. Nästa företag som hänger med på resan är Skrea Rör och Calles VVS från Falkenberg i Halland. 

 – Det är två bolag med lång historik och fint renommé. Så vi är väldigt glada att de vill vara med och växa tillsammans med oss och våra andra dotterbolag. De båda bolagen har en fantastisk mix av service och underhåll med stor erfarenhet av både renoveringar och nyproduktion, säger Erik Björklund.    

Skrea Rör startades redan 1993 av Hans Svensson och Inge Karlsson, men köptes 2019 av Carl Nilsson som också är grundare och ägare till Calles VVS. Tillsammans omsätter de båda bolagen ca 28 MSEK och sysselsätter i dagsläget 18 personer. De båda företagen har funnit många synergieffekter tillsammans genom åren, där de har servat både företag och privatpersoner med det mesta inom VVS-branschen.  

– Vår grundfilosofi i de båda företagen bygger på att finna bra samarbeten och att hitta smarta synergieffekter. Nu kan vi fortsätta vår framgångsrika arbetsmetod, men tillsammans med fler människor som finns inom Sparc Group. Det här kommer bli en spännande, rolig och utvecklande resa med ett bolag som stämmer överens med våra värderingar. Att det är människorna i bolagen som är viktigast, säger Carl Nilsson, Calles VVS.  

I och med förvärvet stärker Sparc Group upp med ett renodlat VVS-företag. Dessutom stärks närvaron ytterligare i Halland, som i dagsläget har fyra dotterbolag i regionen. Genom förvärven bildar Sparc Group ett lag med närmare 270 medarbetare.  

– Det händer mycket hos oss. Men trots att vi genomför vårt trettonde och fjortonde förvärv på kort tid, är värderingarna och företagskulturen grundläggande för oss. Det är en förutsättning för att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Vi är väldigt glada att dessa fina bolag med Calle Nilsson i ledartröjan, vill hänga med oss på vår resa tillsammans med övriga teamet, avslutar Erik Björklund, Sparc Group.  

Om Sparc Group  
Sparc Group erbjuder installationsbranschens mest attraktiva, kompletta och hållbara helhetserbjudande inom VVS, el- tele- och datateknik samt lås, larm och passersystem. Våra närmare 270 medarbetare är hjärtat i verksamheten och verkar över hela Sverige.