Nyheter

Nytt samarbete kring betongfri golvvärme

Efterfrågan på hållbara och miljövänliga lösningar ökar inom byggsektorn samtidigt som kraven är höga på komfort och energieffektiva system. Merparten av Koljern Nordic’s kunder efterfrågar golvvärmesystem för att erhålla både lösning för uppvärmning utan radiatorer, samt ett trevligt och varmt golv att gå på.

LK Systems kan numera erbjuda en helhetslösning till Koljern Nordics kunder där betong och plastfolie utesluts helt. LK Systems bistår dessutom Koljern Nordic’s kunder med support och projektering för optimal installation av golvvärmesystem.

Den traditionella fuktspärren under trägolv kan numera uteslutas då Koljerngrunden redan innehåller ett tätskikt längre ner i grunden. Helhetslösningen förordar miljövänliga och organiska produkter som alternativ till stegdämpande skumplast, där kork, papp och träfiberskivor kan användas istället.

Ett golvvärmesystem utan betong regleras betydligt snabbare än om värmeslingorna är ingjutna, vilket möjliggör smart reglering som tar hänsyn till elpriser och varierande väderlek för jämnare komfort med högre precision och bättre ekonomi.