Nyheter

Snabb utveckling av elbilar

Att allt fler väljer att köra elbil istället för bilar som drivs av bensin eller diesel beror på många olika faktorer och andelen elbilar på marknaden ökar ständigt och konstant.

Det finns över 90 000 laddbara bilar i Sverige och det ökar i snabb takt, då efterfrågan är väldigt stor. Trots detta så finns det även mycket som allmänheten inte riktigt känner till när det gäller elbilar och dess fördelar.

Bättre möjligheter att ladda sin elbil

Naturligtvis spelar det stor roll för bilköparen att de vill ha ett alternativ som är så bra för miljön som möjligt – då alla numera är medvetna om att vi måste värna om miljön. Dock är det inte den enda anledningen, utan även andra saker spelar in. Den ekonomiska biten, kapaciteten att köra längre på en laddning, utvecklingen av laddstationer samt de allt bättre laddboxarna för hemmabruk eller för större installationer. För att hitta den lösning som passar just dig kan man enkelt göra en jämförelse på Laddningsbox.se där det finns information och tester av olika laddare.

Även om en elbil oftare är dyrare i inköp än en bil som kör på fossila bränslen så brukar man ändå tjäna på det i det långa loppet, då elbilen är mycket billigare att köra. Som en jämförelse kan man säga att det är två till tre gånger dyrare att köra en bensinbil än en elbil räknat per körd mil. Servicen och skatten på elbilar är också billigare än på bilar som drivs av bensin eller diesel. Icke att förglömma den miljöbilspremie som kan ge dig upp till 60 000 kronor vid köp av elbil.

Elbil eller inte

Det första man bör göra om man går i tankar att köpa elbil är att se över hur mycket och hur långt man normalt behöver köra sin bil. Hur stor bil behöver du? Det är också bra att göra en kalkyl över kostnaderna för respektive bil och då jämföra inköpspris, skatt och försäkring samt bränslekostnader för att få en rättvis bild av vad som är mest lönsamt månadsvis. Om man väl bestämt sig för elbil är det dags att börja kika på vilka möjligheter till laddning men behöver.

Hur väljer man laddningsbox?

Det finns en uppsjö av olika laddare och installatörer av dessa på marknaden och det kan vara svårt att veta exakt vilken som passar just dig. På Laddningsbox.se finns uppdaterade tester på marknadens olika laddare. Det som jämförs på olika laddare är bland annat pris, vilken effekt laddaren ger, om man kan ställa om effekten, vilka ladduttag som passar, garantier och ifall den är godkänd för det bidrag på 50% man kan få vid installationen. Allt detta underlättar ditt val av laddningsbox betydligt.