Nyheter

Bygghandelskedjan Optimera förvärvar bygghandlare i Kungälv

Optimera Svenska AB har en mycket stark tillväxt bland annat via förvärv av lokala bygghandlare. Kode Trä i Kungälv är det senaste tillskottet, ett bra komplement till Optimeras fullservice anläggning i centrala Göteborg, som förutom ett mycket brett sortiment erbjuder kunder i västra Sverige tjänster från ett fullskaligt finsnickeri.

– Etableringen i västra Sverige är viktig för oss, säger Daniel Bik vd för Optimera Svenska AB och fortsätter: Kode strax som ligger norr om Kungälv breddar närvaron i Storgöteborg och kommer verkligen att komplettera våra enheter i centrala Göteborg.

Säljare av Kode Trä är Andreas Lind och Kenneth Olsson, de båda fortsätter tillsammans med befintlig personal att arbeta inom bolaget. Kode Trä omsätter ca 35 MSEK och verksamheten ingick tidigare i Woody kedjan.

Optimera Svenska AB tog över verksamheten den 1 februari 2022.

Fakta:
Optimera är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för proffs med med närmare 70 byggvaruhus i Sverige, med en omsättning på drygt 4 miljarder och ca 1000 anställda. Optimerakoncernen ägs av franska Saint-Gobain med huvudsäte i Paris och är en av Europas största leverantörer av byggmaterial. Optimera finns förutom i Sverige dessutom i Norge, Estland och Lettland.