Nyheter

Världens första 3D-printade bostadsområde

ICON och Lennar bygger det största kvarteret med 3D-printade hem designat av BIG-Bjarke Ingels Group. Ett samhälle med 100 hem bryter nu mark i Austin-området 2022. Lennar, en av landets ledande husbyggare, och ICON, ett byggteknikföretag sätter nu spaden i jorden för ett unikt projekt.

Under 2022 kommer 100-hemsgemenskapen att samdesignas av den hyllade arkitektbyrån BIG-Bjarke Ingels Group. Tillkännagivandet fördjupar en relation som började med Lennars investering i Austin-baserade ICONs senaste finansieringsrunda på 207 miljoner dollar och erbjuder en lovande väg mot att leverera prisvärda, teknikdrivna hem som möter ökande efterfrågan.

– Brist på arbetskraft och material är två av de största faktorerna som driver drömmen om bostadsägande utom räckhåll för många amerikanska familjer, säger Eric Feder, VD för LENX. Lennar har alltid vidgat gränserna för teknisk innovation för att hålla kvalitetshem överkomliga och 3D-utskrift är ett oerhört uppmuntrande tillvägagångssätt. Vi är glada över att samarbeta med ICON för att utveckla lösningar på nya utmaningar under de kommande åren.

ICONs 3D-utskriftsteknik producerar motståndskraftiga, energieffektiva hem snabbare än konventionella byggmetoder med mindre avfall och mer designfrihet – vilket håller byggprojekten enligt schema och budget.

Designad och konstruerad från grunden för volym 3D-utskrift av hem med precision och hastighet, ICONs Vulcan-konstruktionssystem kan leverera hem och strukturer på upp till 3 000 kvadratmeter som är byggda enligt International Building Code (IBC) strukturkodstandard och förväntas hålla lika lång eller längre än standardbyggda bostäder i betongmurverk (CMU).

ICONs egenutvecklade väggsystem och avancerade material är starkare och mer hållbara än traditionella byggmaterial och ger säkrare, mer motståndskraftiga hem som är designade för att motstå extremt väder, avsevärt minska effekterna av naturkatastrofer och skrivas ut i höga hastigheter och i skala.

– ICON finns som ett svar på den globala bostadskrisen och för att sätta vår teknologi i tjänst för världen, säger ICONs medgrundare och VD Jason Ballard. Konstruktionsskala 3D-utskrift ger inte bara hem av högre kvalitet snabbare och billigare, utan skrivarflottor kan förändra hur hela samhällen byggs till det bättre. USA står inför ett underskott på cirka 5 miljoner nya bostäder, så det finns ett stort behov av att snabbt öka utbudet utan att kompromissa med kvalitet, skönhet eller hållbarhet och det är just styrkan med vår teknik. Det är en ära och en enorm milstolpe för ICON att samarbeta med Lennar, en hembyggare i toppklass med ett engagemang för innovation. Vi tror att detta kommer att bli en vattendelare i historien om utveckling i samhällsskala och framtiden som bryter in i nuet.

– Additiv tillverkning har potential att revolutionera den byggda miljön när den anammas av industrin i stor skala, säger Martin Voelkle, Partner, BIG-Bjarke Ingels Group. Genom att samarbeta med ICON och Lennar kan vi se denna nya teknik rulla ut till en bredast möjlig publik. Den 3D-printade arkitekturen och solcellstaken är innovationer som är viktiga steg mot att minska avfallet i byggprocessen, samt mot att göra våra hem mer motståndskraftiga, hållbara och energisjälvförsörjande.

Lennars investering i ICONs serie B-finansieringsrunda i augusti underlättades av LENX, som driver en fokuserad strategi inom Lennar för att integrera tekniska lösningar i hembyggnadsbranschen.

Med en tydligt definierad strategi att investera i teknikföretag i direkt anslutning till Lennars kärnverksamhet inom bostadsbyggande och en disciplinerad investeringsprocess, tillhandahåller LENX praktiskt mentorskap och vägledning från seniora ledare i Lennars ledningsgrupp och en stor möjlighet att tillhandahålla produkter och teknologi till Lennars kunder, vilket tillåter portföljbolag att skala i en aldrig tidigare skådad takt.