Nyheter

Nytt hemligt vapen mot köldförseningar på byggarbetsplatsen

Nu är det slut med förseningar på grund av frostdrabbade byggarbetsplatser, där kylan ofta stoppar härdningsprocesserna vid infästningsarbeten. Med FIS V Zero har fischer lanserat marknadens första Svanenmärkta ankarmassa, som till och med kan användas i så låga temperaturer som -10 grader. På så sätt kan infästningsuppgifterna nu fortgå lika enkelt och smidigt på vintern som på sommaren.

Varje år när vinterkylan lägger sig över Sverige, drabbas byggbranschen av kostsamma förseningar på grund av låga temperaturer, kondens och blött väder – vilket försenar härdningsprocesserna vid installationer och infästningar. Det återkommande problemet ger upphov till frustrationer bland många hantverkare som ser sig tvingade att kontakta tillverkarna.

– Vintern är högsäsong för frågor från hantverkare som inte kan komma vidare med monterings- och infästningsuppgifter när frosten dyker upp, och som ofta får vänta länge innan de kan återuppta arbetet, säger Lars Holbæk, Nordic Head of Product and Marketing Management hos fischer.

Ny ankarmassa löser frostproblemen

Nu är dock en hjälpande hand på väg till de frostdrabbade hantverkarna. Med ankarmassan FIS V Zero, som just lanserats, har fischer tagit det första steget mot en effektiv lösning på köldproblemen.

– FIS V Zero är designad för att användas vid så låga temperaturer som -10 grader C. Och vi tvivlar inte på att det kommer att göra skillnad på byggarbetsplatserna att ha en produkt tillgänglig i containern eller butiken som kan användas året runt, förklarar Lars Holbæk och fortsätter:

– Du kan använda produkten i samband med betong och murverk, såsom infästning av parabolantenner, räcken, stålkonstruktioner, kabelrännor och rör samt balkongbräckningar. Det är dyrt när det drar ut på tiden och därför är vi glada över att nu kunna erbjuda en effektiv lösning på ett problem som tusentals hantverkare brottas med den här tiden på året.

Farväl till röda varningssymboler

Som namnet indikerar representerar FIS V Zero den senaste utvecklingen av den välkända och populära ankarmassan FIS V. Enligt Lars Holbæk är den nya produkten marknadens enda ankarmassa som är certifierad enligt Svanen, A+ och Eurofins guld. Den patenterade ‘Zero Hazard’-teknologin säkerställer största möjliga säkerhet och hänsyn till både människor och miljö, samtidigt som den ger dig en lösning som har samma produktprestanda som den traditionella ankarmassan.

– Med FIS V Zero får du en produkt som garanterar säkra infästningar och som inte är klassad som farlig. Och eftersom ankarmassan samtidigt är helt fri från peroxider, farliga kemikalier och utsläpp av föroreningar, behöver man inte oroa sig för varningssymboler, säkerhetsdatablad eller särskild hänsyn vid avfallshantering. FIS V Zero kommer helt enkelt göra arbetet på byggarbetsplatsen lite enklare, sommar såväl som vinter, avslutar Lars Holbæk.