Nyheter

Mathias Fredriksson går in i GruppSol

Investeraren och den före detta skidåkaren Mathias Fredriksson satsar på förnybar energi. I våras investerande han i GruppSol AB som tillhandahåller branschledande solcellstak.

– För mig är det både en ekonomisk investering som jag tror mycket på och en investering som känns bra i hjärtat för att den bidrar till energiomställningen, säger Mathias Fredriksson.

Mest känd för sina meriter som längdskidåkare, bland annat som vinnare av den totala världscupen säsongen 2002/2003, och för sin expertroll i SVT:s Vinterstudion har Mathias Fredriksson på senare år även gjort sig ett namn som en skicklig investerare. I medier har han bland annat uppmärksammats för sina tidiga investeringar i aktieraketer som Fingerprint Cards och Beyond Frames.

Nu väljer han att satsa på förnybar energi; efter att ha hört talas om det innovativa solcellsbolaget GruppSol och deras framtidsambitioner valde han att investera i företaget.

– GruppSol är ett jättespännande företag som jag tror mycket på. Deras erbjudande ligger helt rätt i tiden, säger Mathias Fredriksson.

”Solcellstak är framtiden”

I januari i år uppmärksammades GruppSol, och det solcellsintegrerade taket SMART SOLAR ROOF, i samband med att företaget utsågs till en av vinnarna i den prestigefyllda tävlingen Red Herring Top 100 Europe. Det robusta solcellstaket erbjuder samma produktgaranti som ett vanligt tak, samtidigt som det genererar energi till fastigheten. I fokus ligger prestanda, design och hållbarhet.

– Vi står inför en grön omställning – det är framtiden. GruppSols lösningar är fantastiska och nästa gång jag ska byta tak kommer jag med allra största säkerhet att ha marknadens bästa solcellstak. Det sparar ju både pengar och är en insats för miljön, säger Mathias Fredriksson.

– Vi är ett snabbväxande bolag och siktar högt; GruppSol har på två år etablerat sig som en betydande aktör inom solcellstak och stängde nyligen en emission som gör det möjligt att öka takten ytterligare. Vi är väldigt stolta över att Mathias väljer att investera i GruppSol. Medvetna investerare som Mathias stärker ytterligare bolagets position som ett självklart förstahandsval för varje tak, säger Daniel Magnergård vd på GruppSol.