Nyheter

Ny marknadschef på Svensk Byggtjänst

Svensk Byggtjänst rekryterar Cecilia Arwin som marknadschef.

– Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Som sådant har vi stort ansvar, möjlighet att påverka samt att tillgängliggöra den kunskap våra kunder behöver, i kanaler som passar dem. Cecilia är precis rätt person att kommunicera det till branschen, säger Kajsa Hessel, vd.

Den 25 januari 2022 tillträder Cecilia Arwin tjänsten som marknadschef med plats i ledningsgruppen på Svensk Byggtjänst. Cecilia kommer närmast från rollen som kommunikationsansvarig på Sollentuna kommunfastigheter. Dessförinnan var hon med och byggde upp utbildningsförlaget Libers digitala marknadsföring och försäljning i sin roll som marknadschef där.

Kunskapsutveckling

Hela samhällsbyggnadssektorn står inför ett enormt behov av kunskapsutveckling. Det handlar om produktivitet, digitalisering och inte minst hållbarhet såsom branschens bidrag till fossilfrihet och minskat klimatavtryck.

– Samhällsbyggnadssektorns aktörer äger gemensamt ansvaret för den kunskapsutvecklingen och tog därför redan 1934 initiativ till att starta Svensk Byggtjänst. Vi har en otroligt viktig och central roll att fylla, inte minst eftersom ägarbilden gör oss till en oberoende och neutral aktör, säger Kajsa Hessel, vd.

Digital försäljning

Den digitala transformationen, så som nya e-handelslösningar, plattformar och informationskanaler, ska bidra till att tillgängliggöra den nödvändiga kunskapen till Svensk Byggtjänsts kunder.

– Cecilia är headhuntad som Svensk Byggtjänsts nya marknadschef eftersom hon har rätt bakgrund och kompetens för att bli en drivande del i vår utveckling. Hennes erfarenhet från Liber där hon framgångsrikt varit med och byggt upp den digitala marknadsförings- och försäljningsprocessen under många år är mycket värdefull. Att hon dessutom toppat detta med ett par år inom samhällsbyggnadssektorn gör att hon är alldeles rätt person för uppgiften, säger Kajsa Hessel.

”Viktigt på riktigt”

– Samhällsbyggnad är den största industriella sektorn i Sverige, den skapar många arbetstillfällen och bidrar otroligt mycket till svensk utveckling och ekonomi. Svensk Byggtjänst tillför en obestridlig nytta när det gäller att samla, sortera och tillgängliggöra validerad kunskap samskapad med sektorn, säger Cecilia Arwin och fortsätter:

– Jag ser fram emot att få bidra till Svensk Byggtjänsts fortsatta utveckling. För mig är det angeläget att jobba i ett sammanhang som känns “viktigt på riktigt” och som bidrar till samhällsutvecklingen i stort, precis som Svensk Byggtjänst gör.