Nyheter

Moderaterna: ”Centerpartisterna blev grundlurade”

”I onsdags förra veckan utropade såväl Miljöpartiet som Centerpartiet sig själva som vinnare i strandskyddsförhandlingarna. Det faktiskt utfallet av förhandlingarna, lagrådsremissen, valde parterna dock att inte offentliggöra förrän 17.30 på en fredags kväll. När Moderaterna tog del av innehållet stod det klart. Centerpartiet är grundlurat.”

Det skriver Carl-Oskar Bohlin, bostadspolitisk talesperson (M) och Edward Riedl, riksdagsledamot (M) i ett debattinlägg i Västerbottens-Kuriren:

”De generella lättnader på landsbygden som Centerpartiet beskriver finns inte i realiteten. Kraven för att få häva strandskyddet är så pass omfattande att det inte kommer att vara möjligt att genomföra i praktiken.”

”På en lång rad platser i landet där det bor många människor skärps dessutom strandskyddet väsentligt. Länsstyrelsen ges också möjlighet att återinföra sådant strandskydd som upphävts generellt mellan 1999–2009.”

Läs hela debattinlägget här:

https://www.vk.se/2021-11-23/debatt-centerpartisterna-blev-grundlurade