Nyheter

Ny produktionsledare för Byggelement

Johanna Carlsson är ny produktionsledare på Byggelement. Företaget, som levererar prefabricerade betongelement, befinner sig i ett expansivt skede och förstärker organisationen med ytterligare en produktionsledare i Ucklum utanför Stenungsund.

– Det ska bli spännande att helt byta bransch, säger Johanna Carlsson, som i elva år haft arbetsledande roller vid livsmedelstillverkaren Dafgårds.

Byggelement är en av Sveriges ledande leverantörer av prefabricerade betongelement som exempelvis fasader, innerväggar, trappor, skalväggar, plattbärlag, håldäck och balkonger. Företaget är inne i en intensiv fas då ECO-Prefab ska framställas i samtliga produktionshallar. Satsningen på ECO-Prefab, som minskar koldioxidutsläppet med upp till 35 procent, är ett led i ambitionen att ta nästa steg mot en hållbar klimatomställning. Nyligen har 15 nyanställningar genomförts för att säkerställa omställningen då en högre andel slagg blandas in som bindemedel i betongen.

Johanna Carlsson är utbildad i personal, organisation och ledarskap vid Högskolan i Skövde. Vid Byggelement kommer hon att fokusera på HR-frågor och samarbeta nära övriga arbetsledare kring områden som kvalitet och beläggning.

– Vi får gemensamt forma ett bra upplägg av produktionsledningen, säger Johanna Carlsson, som nu får personalansvar för ett 30-tal anställda och byter från en utpräglat kvinnlig industri till en mansdominerad bransch.

– Det ska bli intressant, men min filosofi är att alltid vara tydlig, ge raka besked och lyssna på människor. Sträng men rättvis, kan man nog säga.

Krister Olausson, platschef i Ucklum, är mycket nöjd med rekryteringen av ytterligare en produktionsledare.

– Att ha Johanna Carlsson på plats innebär en viktig förstärkning av hela vårt lag, säger han. Hon har bred erfarenhet av personal- och ledningsfrågor och kommer att kunna bidra till att Byggelement når sin fulla potential.