Nyheter

Från Pokemon Go till utsikten från sitt obyggda hus

Augmented reality skapar nya förutsättningar att uppleva det som ännu inte finns. Ska du bygga nytt hus? Upplev det på plats innan du ens har beställt det.

Det är inte många som undgick hypen kring Pokemon Go. Alla som stod ute på allmän plats med telefonen framför ansiktet och försökte fånga en pokemon som syntes genom mobilens kamera.

Mellby Hus låter bostadsköparen rita sina egna hus och uppleva dem genom AR.

– För oss var det självklart att om våra kunder kunde få möjligheten att uppleva sin byggnad innan dom beställde den av oss så skulle det ge en markant ökad trygghet för kunden. Risken för att man senare ångrar att man inte gjorde en annan utformning på huset minskar markant säger Fredrik Sahlberg, VD på Mellby Hus.

Med hjälp av AR kan man uppleva sitt hus som man själv ritar i företagets ritsystem som heter iArchitect.

iArchitect finns som app till mobil och padda. Man kan fritt rita sitt eget hus med egen planlösning och möblera huset. Tryck sedan på AR-knappen i appen och sen kan man gå runt i huset och uppleva det.

Ställ dig på din tomt och placera huset där det ska ligga via appen i mobilen så kan du ställa dig i huset och se hur utsikten genom vardagsrumsfönstren kommer att se ut.

Helt plötsligt känns huskatalogerna lika föråldrade som telefonkatalogen.