Nyheter

Grönt Samhällsbyggande – Ny tidning från Stordåhd

Som en uppföljning av den bilaga som producerades nyligen har vi nu tagit beslut att i samband med det minst sagt stora intresset och mottagandet av Grönt Samhällsbyggande så kommer vi att under 2022 producera och distribuera denna bilaga som en egen produkt. 

Detta blir då företagets femte tidning och sjunde sajt.

Vi satsar på att stort lyfta fram och uppdatera det mesta kring arbetet med certifieringssystemen jämte de bedömningssystem som finns. En uppdatering av denna snåriga djungel

Certifieringssystemen uppdateras återkommande med nya versioner, vi följer upp dessa och (för BREEAM, CEEQUAL och LEED) anpassningar till svenska förhållanden. Till exempel ska CEEQUAL uppdatera Term Contracts till Operation & Maintenance.

Vi kommer att presentera case och vilka externa digitala verktyg (från SGBC, IVL med flera) och egna mallar/checklistor som används.

Case förslag: LEED Gamlestads torg Göteborg, Serneke och Platzer; Citylab översiktsplan Västerbro, Lunds kommun; Citylab Flemingsbergsdalen, Huddinge kommun, Fabege, WSP; Citylab Albano, Stockholm, Akademiska Hus.

Även case som visar hur arkitekter och byggkonstruktörer jobbar med certifiering och bedömning. Miljöbyggnad, återcertifiering av redan certifierade projekt enligt version 3.

Vi tar även upp miljöcertifierade byggprojekt som både projektstartats och ligger i planeringsstadiet. Just nu finns det i Sverige över 132 stycken planerade byggprojekt, med uppskattad byggstart inom 24 månader som kommer att bli miljöcertifierade.

Redaktör för tidningen blir Kjell Arne Larsson. Finns intresse att på något sätt medverka, kanske förslag på redaktionellt innehåll, eller andra idéer går det bra att kontakta oss på:

[email protected]

[email protected]