Nyheter

Tech-startupen Done samarbetar med bygghandelsjätte

Den svenska tech-startupen Done kliver in som installationspartner till byggvaruhuset K-Rauta. Ett för båda parter strategiskt samarbete, där K-Rauta blir en viktigt del för Done i fortsatt arbete mot snabb expansion.

Tillsammans lanserar de ett konkurrenskraftigt erbjudande mot konsumenter – som i utvalda städer nu kan boka hantverkstjänster direkt i varuhus och online.

Done fortsätter sin expansionsresa och lanserar nu tjänsten i två nya städer – Örebro och Umeå. Det i samarbete med K-Rauta, ett partnerskap där Done verkar som byggvaruhusets installationspartner. Via Done erbjuder K-Rauta konsumenter installation av utvalda vvs-produkter till fastpris, utförd av en certifierad rörmokare.

– Samarbetet är strategiskt viktigt för K-Rauta som ett led i vår digitala acceleration och arbete med att erbjuda en konkurrenskraftig kundupplevelse. Vårt motto är att vi hjälper kunden ’från start till klart’ – något vi lever upp till med den här tjänsten. Jag tror att våra kunder kommer att uppleva att appen är enkel att använda och att de får tag på duktiga, certifierade hantverkare på kort tid., säger Daniel Ahlqvist, COO, K-Rauta.

Att hitta en rörmokare som är villig att ta sig an mindre installationsjobb är svårt. VVS-montörer tackar ofta nej till mindre uppdrag då för mycket tid går åt till administrativt arbete som offertskrivning, rothantering och projektkoordinering. Med fastprisofferter och enkel rothantering, minimerar Done det administrativa arbetet för rörmokare, vilket möjliggör för anslutna vvs-bolag att utföra mindre installationer. En stor trygghet för kunden, som får sin installation utförd av en kunnig montör. Dessutom sker hela kundresan, från bokning till faktura, helt digitalt i Dones app.

Installation till fastpris av utvalda vvs-produkter kommer inledningsvis finnas tillgängligt i butik och online i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Umeå. Done och K-Rauta planerar att framåt lansera samarbetet i ytterligare städer, samt aktivera fler produktsegment.

– Vi ser ett behov hos både hantverkare och konsumenter över hela Sverige att kunna arbeta mer digitalt och modernt. Genom att kombinera fördelarna med en snabbfotad tech-startup och en ledande byggvaruhandel, hoppas vi kunna skapa kundfokuserade användarprocesser som annars är ovanligt i en så pass traditionell bransch. Dessutom är samarbetet en viktig del i vår expansionsresa, och möjliggör för oss att kliva in i nya städer i mycket snabb takt, säger Malin Grandlund, VD & medgrundare, Done.

Done

Done är hantverksappen som sedan lansering 2019 hjälpt tusentals kunder komma i kontakt med kvalitetssäkrade hantverkare i Stockholm, Malmö och Göteborg. Dones app förenklar renoveringsprocessen för både kund och hantverkare genom att ersätta hembesök inför offertskrivning med videosamtal samt samla all kommunikation och administration på ett och samma ställe – i Done-appen.

Läs mer:

www.doneservices.se