Nyheter

Nytt marknadssamarbete

Koljern Nordic och XN-villan har inlett ett marknadssamarbete som syftar till att erbjuda ett helhetskoncept där nyckelfärdiga klimatsmarta hus även kan levereras med grund utan cellplast och betong.

Kundgruppen är främst privatpersoner som efterfrågar ett mer hållbart byggande med hållbara, hälsoriktiga och beständiga material.

En oorganisk grund av cellglas i Koljern-teknik med extremt lång hållbarhet och låg klimatpåverkan samt XN-villans helhetskoncept med miljövänliga materialval och cellulosa-isolering tillverkat av återvunnet material möjliggör lång teknisk hållbarhet, cirkulär materialhantering, låg klimatpåverkan och ett riktigt bra och hälsosamt inomhusklimat.

– Vi gillar XN-villans produkt och arbete med miljö och hållbarhet. Våra och deras kunder efterfrågar det vi båda levererar och tillsammans kan vi sy ihop våra erbjudanden till en bra helhet. Syftet med vår grund är att ersätta isolerad betong med en produkt som är beständig och cirkulär som samtidigt möjliggör att resten av byggnaden förblir intakt och presterar optimalt under lång tid, säger Henning Eliasson, VD Koljern Nordic.

– Sedan starten har XN villan byggt hållbara hus med miljösmarta lösningar ovan grund . Tidigare har det inte funnits någon bra helhetslösning att bygga en husgrund utan betong och cellplast. Därför känns det extra kul att nu kunna erbjuda Koljern grunden till våra kunder, säger Patrik Nyhlen , VD och grundare av XN-villan.