Nyheter

Next stärker styrelsen

Next som tillhandahåller molnbaserade SaaS-plattformar inom projekt- och affärssystem för bygg- och entreprenadbranschen, satsar på fortsatt expansion och internationalisering.

I linje med tillväxtplanerna förstärks nu styrelsen med Erik Syrén, tidigare VD på Lime Technologies och Anna Jennehov, Group CFO på Rejlers.

– Next befinner sig i en expansiv fas och detta är ett naturligt steg i denna utveckling. Både Anna och Erik tillför relevant och vital kompetens från både IT-branschen och SaaS-tjänster och kommer att bidra till att bibehålla den fantastiska utvecklingen av verksamheten, säger Gustav Lagercrantz, styrelseordförande för Next.

Anna Jennehov har lång erfarenhet av IT-branschen och noterade bolag med tidigare roller som CFO på Knowit och HiQ. I dagsläget arbetar hon som Group CFO på Rejlers.

Tillsammans med Anna, förstärks styrelsen även med Erik Syrén, tidigare VD på Lime Technologies. Erik bidrar med över 20 års erfarenhet av bolagsutveckling från Lime och är sedan april 2021 en del av Monterro som är majoritetsägare i Next sedan 2018.

– Next är ett välskött Saas-bolag som står inför en kommande internationalisering och expansion. Jag kommer att bidra med erfarenhet från en liknande tillväxtresa och ser fram emot att stötta bolagets framgång tillsammans med övriga i styrelsen, säger Erik Syrén.

– Att komma in som styrelseledamot i ett så expansivt och snabbt växande bolag som Next ser jag som en fantastisk möjlighet. Jag ser fram emot att kunna bidra till en positiv utveckling av bolaget, både avseende operativa och strategiska frågor, säger Anna Jennehov.

Styrelsen består i övrigt av styrelseordförande Gustav Lagercrantz samt ledamöterna Anders Jacobson, Benjamin Sommer och Peter Larsson.