Nyheter

Bricknova utmanar de höga prisbilderna i Stockholmsregionen

Stockholmsbaserade Bricknova utvecklar nyproducerade bostäder och skapar moderna, tidlösa och stilrena hem.

Kristina Alvendal, styrelseledamot utvecklar ideen bakom Bricknova:

– Det som är intressant med Bricknova är så klart affärsidéen: att bygga attraktiva villor och parhus som många har råd med. I en tid med höga bostadspriser och svårighet att hitta mark visar grundarna och övriga medarbetare i Bricknova att det är möjligt att gå mot strömmen och det gillar jag, säger Kristina Alvendal.

Johan Nordenfalk, styrelseordförande fyller i:

– Att få jobba med entusiastiska entreprenörer är fantastiskt energigivande och vi ser redan tecken på att vi kommer att få en mycket attraktiv tillväxt i bolaget framöver. Jag ser fram emot att bidra till Bricknovas fortsatta resa, fortsätter Johan Nordenfalk.

Johan Nordenfalk arbetade tidigare som advokat och partner på Hamilton Advokatbyrå i Stockholm och har haft en rad operativa roller som bland annat operativ chef för Catella-koncernen (Nasdaq Mid Cap) med verksamhet inom finans och fastigheter i 14 länder.

Kristina Alvendal är stadsbyggnadsexpert och driver eget bolag inom fastighetsutveckling. Hon har ett långt förflutet inom politiken, bland annat som stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd.

Kristina Alvendal har även haft uppdrag som etableringschef för Lidl och VD för Airport City Stockholm. Kristina är verksam som styrelseproffs med ett flertal styrelseuppdrag, bland andra Intea Fastigheter AB, Svefa AB, AF-Gruppen ASA, och Danske Hypotek.

Lågt ingångsvärde, kostnadseffektiv byggprocess och snabb försäljningsprocess är några av hemligheterna bakom Bricknovas framgång och varför man lyckas utveckla bostäder billigare än snittpriset i Stor-Stockholm.

Man har även lyckats hålla en hög försäljningshastighet i sina projekt. Det senaste projektet, Vega Oasen, såldes slut redan 12 dagar efter annonsering.

Några av de aktuella projekt Bricknova utvecklar:

BRF Valsjöskogen består av 17 enheter fördelat på 8 tvåbostadshus och en minivilla.

Strax öster om Åkersberga centrum vid det befintliga området Margretelund uppförs detta naturnära bostadsområde med närhet till både bekvämligheter och friluftsliv.

Med både skog, sjö och skärgård runt knuten är detta den perfekta platsen för rekreation. På femton minuter nås två av Stockholms mest omtyckta golfklubbar som vintertid även prepareras med skidspår.

BRF Lindalshöjden består av 8 nya hem fördelat på 4 parhus och 4 studiovillor.

Området är beläget i en idyllisk miljö, endast 24 minuter från centrala Stockholm.

Parhusen består av 6 rum och kök – optimalt för den stora familjen. Studiovillorna utnyttjar sin storlek till fullo och erbjuder 1,5 rum och kök med sovloft – compact living i sitt esse och perfekt för ett par eller som första bostad.

Villaområdet ligger på bekvämt avstånd till skola och förskola, samt Trollbäckens Idrottsplats med sitt breda utbud av aktiviteter. En kort promenad bort finner ni dessutom de härliga sjöarna Barnsjön och Långsjön. Husen är designade för att smälta in i den natursköna miljön, omgivna av lummig skog och stora grönområden.

BRF Vidaskogen består av 8 nya hem fördelat på 4 parhus och 4 minivillor. Området är beläget i en genuin och idyllisk miljö, endast 24 minuter från centrala Stockholm. Parhusen består av 6 rum och kök och minivillorna erbjuder hela 3 rum och kök – perfekt för både stora som små familjer.

Villaområdet ligger på bekvämt avstånd till skola och förskola, samt Trollbäckens Idrottsplats med sitt breda utbud av aktiviteter.