Nyheter

SIZES förstärker teamet

Industriella tillverkaren av flerbostadshus, Sizes, utvecklar och förstärker med Hans Johansson i rollen som produktionsteknisk chef och Fredrik Jansson som konstruktionschef.

Sedan bolagets start 2018 effektiviserar Sizes byggbranschen med målet att fler ska ha råd att tillgodose sitt bostadsbehov. Med mångårig erfarenhet kommer Hans Johansson få en nyckelroll i arbetet att utveckla och leda teknikteamet i produktionen på Sizes Prefab; produktionsbolaget inom bolagsgruppen.

– Sizes har ett spännande koncept och en kompetent organsiation med många duktiga medarbetare. Med lång erfarenhet från flera träindustrier är jag glad över att få vara en del på den här resan framåt, säger Hans Johansson.

– Att få in en person med Hans erfarenhet i teamet känns verkligen toppen. Det är en person med erfarehet både från bygg och industri, en person som kommer att ha massor att bidra med från dag ett. – Stefan Wertheimer, VD Sizes Prefab.

Hans besitter många års erfarenhet som produktionschef, produktionsledare, utvecklingsansvarig och produktionstekniker. Senast i rollen som produktionschef på AB Smålands Trapp & Träförädling.

Fredrik Jansson tillträder rollen som konstruktionschef med placering i Göteborg, och kommer att leda Sizes team av konstruktörer och installationsprojektörer.

– Jag lockades av tanken på det industriella byggandet med trämaterial i fokus. Att få möjligheten att bli en del av en snabbt växande nisch inom byggbranschen, där nytänkande uppmuntras ska bli fantastiskt spännande, säger Fredrik Jansson.

– Att knyta Fredrik till oss är ett steg i en långtgående plan att in-house’a projekteringsdelarna. Vi ser det som ett måste för att fullt ut kunna utvecklas till den effektiva organisation vi behöver vara när vi skalar upp framåt. Att hela tiden få med sig erfarenheter från ett projekt till nästa är en stor fördel vi har jämfört med traditionellt byggande, och som också kräver kontinuitet i bemanningen. Fredrik tar med sig mångårig kompetens inom både konstruktion och ledarskap som kommer att driva den resan framåt, säger Stefan Wertheimer.

Fredrik har mer än 10 års erfaenhet som byggnadskosntruktör och gruppchef inom allmänskonstruktion, både ny- och ombyggnationer. Senast på PE Teknik & Arkitetktur AB.