Nyheter

Ny COO för Onninen och MIAB inom Kesko Sverige

Kesko Sverige stärker sin ledningsgrupp med att utse Mikael Cederholm till ny COO för affärsområdet Technical Trade där både Onninen och Mark & Infra i Sverige AB (MIAB) ingår. Mikael som börjar sin tjänst 6 september kommer närmast från Dahl Sverige AB där han var affärsområdeschef för affären mot återförsäljare.

Som COO för Technical Trade kommer Mikael att ansvara för varumärkena Onninen och MIAB. Onninen är en ledande aktör inom infra och verksamma inom elnät, vatten och avlopp (VA)och elinstallation. MIAB som förvärvades av Kesko under 2020 är ett grossistföretag som specialiserar sig på produkter inom vatten och avlopp (VA).

– Det är med mycket stor glädje jag hälsar Mikael välkommen till oss på Kesko Sverige. Mikael är en resultatinriktad, engagerad, kreativ och positiv ledare som, med sin gedigna erfarenhet inom grossistbranschen och goda ledarskap, kommer att bidra till att utveckla Onninens och MIABs koncept och driva affären framåt, säger Endre Espeseth, landschef, Kesko Sverige.

– Jag ser fram emot att få leda Onninen och MIAB och vara en del av den spännande resan som vi är på. Genom min bakgrund i branschen vet jag att det finns stor potential och goda förutsättningar för Kesko Sverige att ta steg framåt. Vi har redan mycket på plats som en fungerande logistikapparat, en kompetent organisation och geografisk närvaro. Jag hoppas kunna addera ytterligare fokus på utveckling av affären, skapa värde för våra kunder och därigenom nå resultat, säger Mikael Cederholm, COO, Technical Trade.