Nyheter

Ny affärschef på Tyréns

Tyréns har rekryterat Katarina Ringstedt till tjänsten som affärschef på Arkitektur & Planering i mellersta Sverige. Katarina har tidigare erfarenhet som vd och affärsområdeschef inom teknikkonsultföretag och renodlade arkitektföretag.

– Jag har länge varit nyfiken på Tyrens och upplevt att företagskulturen genomsyras av genuina värderingar där insidan samspelar med utsidan och jämställdhet står högt i kurs. Jag har jobbat i multidisciplinära miljöer i över 20 år och brinner för att skapa synergier där olika kompetenser och discipliner samverkar, säger Katarina Ringstedt.

Katarina Ringstedt har lång och gedigen erfarenhet av såväl ledarskap som att jobba som arkitekt med specialistkompetens inom sjukhusprojekt med stort engagemang i olika vårdforum. Hon stimuleras av växelspelet mellan att vara specialist inom arkitektur och generalist och ledare.

– Katarina har bred erfarenhet av att leda, utveckla och bygga arkitekt- och samhällsbyggnadsverksamhet. Hon stortrivs med att arbeta multidisciplinärt och har ett mycket brett nätverk. Parallellt med sina ledarroller har hon arbetat som ansvarig och rådgivande arkitekt – hon kommer bli briljant som affärschef, säger Christer Abrahamsson, divisionschef Arkitektur & Projektledning på Tyréns.

– Som arkitekt har man en stor förmån – att få diskutera och bidra i idéskedet. Min mission som affärschef på Tyréns är bland annat att möjliggöra för en bredare grupp av kompetenser, i olika åldrar, att få vara delaktiga i tidiga skeden. Det som vi gör tillsammans blir både bättre och roligare, säger Katarina Ringstedt.

Som affärschef för Arkitektur & Planering i mellersta Sverige blir hon ansvarig för medarbetare på fyra avdelningar som är specialiserade på arkitektur, landskapsarkitektur, projektledning och samhällsutveckling.

Katarina Ringstedt utgår från Uppsala och började sin anställning första augusti. Hon har redan börjat lära känna verksamheten och medarbetarna på de olika kontoren – för att träffa människor är bland det bästa hon vet.