Nyheter

Woodsafe etablerar sig på världsmarknaden

Woodsafe Timber Protection inleder samarbete med marknadsledande företaget Fireshield med verksamhet i New Zeeland och Australien.

– Det känns fantastiskt roligt att företaget etablerar sig på andra sidan jordklotet. Efterfrågan av våra tjänster talar sitt tydliga språk och jag ser framför mig nya Woodsafe anläggningar runt om i världen, säger Thomas Bengtsson, grundare av Woodsafe.

Trenden att bygga klimatneutralt har aldrig varit hetare än idag. Att bygga med koldioxidneutral tillverkad träprodukter efterfrågas i många länder och kontinenter och som ett resultat av ökad efterfrågan ”down under” inleds nu exklusivt samarbete med Fireshield, en av de största aktörerna inom passivt brandskydd i New Zealand och Australien. I och med vårt samarbete kan även Australien och Nya Zeeland få tillgång till Woodsafe process med dokumenterade brand, -och hållbara egenskaper.

– Fireshield ägs och drivs av Per Olsson som är brandingenjör sedan 25 år med en global insikt och decennier av kollektiv expertis inom brandsäkerhet och riskteknik med kontor i Australien, Nya Zeeland och Storbritannien.

Samarbetet med Fireshield omfattar både Woodsafe PRO och Woodsafe Exterior WFX.