Nyheter

Ny styrelseordförande hos Lindbäcks Bygg

Lindbäcks redovisar ett nytt minusresultat, men också en ny styrelseordförande i meriterade Mikael Brandt. Koncernen går dessutom mot vinst 2021.

– Vi har vänt trenden och går nu mot lönsamhet, konstaterar Magnus Edin, vd, Lindbäcks Bygg.

De senaste åren har präglats av konsolidering och omställning efter att Lindbäcks fördubblat sin omsättning och volym i kölvattnet på investeringen i en ny toppmodern fabrik på Haraholmen i Piteå.

2020 redovisar Lindbäcks Bygg en förlust på 260 miljoner, en resultatförbättring mot 2019, men ändå ett betydande minusresultat.

Stefan Lindbäck, vd, Lindbäcks Group:

– Vår senaste tid har handlat mycket om att hantera en växtvärk, att arbeta med att få balans i systemet igen efter en tid av enorm expansion. Där har vi nu gjort ett stort arbete i organisationen som nu bär frukt. Det känns väldigt bra inför framtiden.

– Vi står dessutom väl rustade nu med redan tagna investeringar i en toppmodern produktionsapparat som nu faktiskt nominerats till Lean-priset vilket i sig är meriterande.

Lindbäcks Bygg får en även ny styrelseordförande i Mikael Brandt med en gedigen erfarenhet och kunskap om svensk industri efter 15 år som verksamhetskonsult såsom partner och delägare i Capacent Management Consulting AB och tidigare Senior konsult på EY, Corporate Finance.

– Det är naturligtvis otroligt hedrande att bli tillfrågad och föreslagen som ordförande i Lindbäcks Bygg AB. Avgörande för mig har varit den värdegrund Lindbäcks vilar på och som vi ska vara stolta över och säkerställa för framtiden samt att marknaden behöver Lindbäcks.

Brandt räds inte de miljonförluster som Lindbäcks redovisat för 2019 och 2020:

– Lindbäcks är inne i en förändringsprocess vars syfte är att skapa en plattform för framtida tillväxt och lönsamhet. Mycket har gjorts, ett imponerande arbete av organisationen och ledningen måste jag säga, men vi har en del kvar att göra innan vi kan säga att vi är där vi vill vara. Jag är helt övertygad om att kommer nå dit och tillsammans ska vi möta de utmaningar vi står inför.

Förändringen görs för att anpassa styrelsesammansättningen mer specifikt mot varje bolags inriktning och behov av styrelsekompetens.

På bilden: Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks Group, Mikael Brandt, ny styrelseordförande Lindbäcks Bygg, och Magnus Edin, vd Lindbäcks Bygg.