Nyheter

Bosch lanserar ny kraftfull borrhammare

Bosch presenterar en ny borrhammare i sin populära BITURBO-serie, GBH 18V-45 C Professional och utökar därmed sitt sortiment av effektiva och batteridrivna BITURBO-verktyg. Den batteridrivna borrhammaren kan nyttjas med det kraftfulla batteriet ProCORE18V på 12,0 Ah för maximal prestanda.

Med en slageffekt om hela 12,5 joule klarar GBH 18V-45 C Professional även de mest krävande uppgifterna. Verktyget är dessutom lättare än konkurrerande nätanslutna modeller, även när maskinen utrustas med det kraftfulla batteriet ProCORE18V på 12,0 Ah. Borrhammaren är därtill kompatibel med befintliga batterier och laddare i Bosch Professional 18V System.

Borrhammaren kan användas till mejsling och borrning i betong, murverk och sten – till exempel i samband med byggnadskonstruktion.

Marknadens starkaste modell

Ett test utfört av Dekra Testing på uppdrag av Bosch Power Tools visar att den nya borrhammaren i en jämförelse med konkurrerande modeller är starkast på marknaden mätt efter borrlängd per laddning. Med en borrlängd på 427 cm per laddning med ProCORE18V 12,0 Ah presterade GBH 18V-45 Professional bättre än övriga modeller i testet som klarade 341 cm respektive 260 cm per laddning. (rapportnummer: 3414140.04).

Säker användning och hög precision

Borrhammaren är utrustad med säkerhetsfunktionen Kickback Control som minskar skaderisken genom att omedelbart stänga av motorn om verktyget oförutsett skulle rotera runt borraxeln, till exempel om borren fastnar. Därtill säkerställer Soft Start-funktionerna Electronic Precision Control (EPC) och Adaptive Speed Control (ASC) att maskinen är lätt att bruka samt att utfört arbete sker med full kontroll och hög precision.

2021 är BITURBO-maskinernas år

Bosch introducerar under 2021 en rad nya verktyg i BITURBO-serien, samtliga kraftfullare än bolagets existerande batteridrivna maskiner. Professionella användare får med de nya maskinerna tillgång till effektivare maskiner med effekter om 1 000 – 2 200 watt.

Bosch Professional BITURBO Brushless 18V-system

BITURBO är en serie kompakta batteridrivna verktyg riktade mot professionella hantverkare. Maskinerna i 18V-serien har exceptionell prestanda i kombination med de effektstarka batterierna i ProCORE18V-serien med kapaciteterna 8,0 och 12,0 Ah. Med borstlösa, högeffektiva motorer på upp till 2 200 watt presterar verktyget i nivå med konkurrerande modeller med dubbla batterier eller högre spänning.