Nyheter

Ny vd för Optimera Svenska AB

Daniel Bik tillträder som vd för Optimera Svenska AB. Han kommer närmast från Dahl Sverige AB där han under ett tiotal år varit verksam på ledande positioner inom marknads- och säljfunktioner.

Närmast kommer Daniel från rollen som divisionschef vs. Daniel tillträder den 1 september och tar därmed över efter Magnus Detterholm som lämnar bolaget efter många framgångsrika år.

– Jag är oerhört tacksam för förtroendet att få leda Optimera, ett fint bolag med ett starkt erbjudande som haft en stadig utveckling. Samtidigt finns många spännande möjligheter liksom utmaningar som jag är ödmjuk inför, säger Daniel Bik och fortsätter: Inom koncernen genomför vi samtidigt en strukturell omorganisation där vi tillsammans får möjlighet att utveckla bredare affärslösningar för våra kunder. Det passar Optimera perfekt då bygg har en omfattande förankring i alla branscher som koncernen är verksam inom.

Optimera Svenska AB är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för proffs med ett sjuttiotal byggvaruhus i Sverige, en omsättning på 4 miljarder och cirka 1 000 anställda. Företaget har under de senaste åren haft en god tillväxt, både organiskt och via förvärv.

Optimera ingår i nybildade SGDS Gruppen AB, moderbolag till samtliga företag inom Saint-Gobain Distribution Sweden: Bevego, Dahl, Optimera, Kakelspecialisten och Konradssons Kakel. I samband med bildandet av SGDS Gruppen genomförs organisatoriska förändringar i syfte att stärka upp de säljande bolagen med gemensamma affärstödjande funktioner i moderbolaget.