Nyheter

Ramboll rekryterar ny CFO

Den 1 november tillträder Mikael Häägg som ny finansdirektör hos Ramboll Sverige. Mikael kommer närmast från en roll som Head of Group Business Control på Afry.

Mikael Häägg har under de senaste tio åren arbetat med business control inom AFRY och har därmed stor erfarenhet av ekonomi- och finansfrågor inom konsultbranschen.

– Ramboll är ett spännande företag i och med den unika position det har på den svenska marknaden. Många av Rambolls konkurrenter är bolag som agerar på sin egen hemmaplan. Men Ramboll kan både vara en uppstickare som tänker nytt, och samtidigt ha en stor koncern och tung erfarenhet från den internationella verksamheten i ryggen, säger Mikael Häägg som tillträder sin nya roll som CFO på Ramboll i november.

Väl på plats hoppas Mikael att han kan arbeta med att skapa förståelse för olika trender och hur de påverkar verksamheten.

– Det är alltid svårt att sia om framtiden och därför måste vi förstå trendcykler för att kunna ta rätt beslut. Jag anser att många finansavdelningars största utmaning är att kunna förstå trender. Effekten av olika trender kommer att synas långt senare, men man kan inte vänta med att fatta de bästa besluten utan måste förstå vart vi är på väg långt tidigare, säger Mikael.

– Vi är glada över rekryteringen av Mikael som är engagerad och resultatinriktad och har en stark vilja att bidra till utvecklingen av bolaget. Jag hälsar Mikael varmt välkommen ombord, säger Rambolls vd Niklas Sörensen.