Nyheter

GROHE lanserar de första Cradle to Cradle®- produkterna

I över 20 år har GROHE arbetat aktivt för att göra hållbarhet till en del av kärnan i verksamheten och affärsmodellen. Sedan april 2020, har den globala sanitetsleverantören varit en av de första ledande tillverkarna inom branschen som producerar CO2-neutrala produkter.

Nu tar GROHE äntligen det avgörande steget mot en cirkulär framtid tillsammans med certifieringen av sina första Cradle to Cradle (C2C) produkter.

Baserat på de senaste årens omfattande hållbarhetsåtgärder tar nu den världsledande sanitetsleverantören GROHE sin hållbarhetsstrategi till en ny nivå genom att lansera de fyra bästsäljande produkterna som Cradle to Cradle®-varianter.

Till skillnad från den linjära ”take-make-waste”-modellen gör C2C-konceptet det möjligt för GROHE att drastiskt minska användningen av nya resurser. En produkt är designad och tillverkad så att komponenterna kan användas för att skapa nya produkter i slutet av dess livslängd. Detta innebär att Cradle to Cradle-produkterna har testats för användning av miljösäkra, hälsosamma och återvinningsbara material.

För att uppnå certifieringen utvärderas produkten utifrån följande fem kategorier: materiell hälsa, materialåteranvändning, förnybar energi, vattenförvaltning och social rättvisa. Därefter utvärderar produktens funktioner. Tre kranar samt duschsetet Tempesta uppnådde Guld i Cradle to Cradle-certifieringen.

– Hållbarhetsperspektivet är bärande i allt vi gör och detta är en milstolpe vi är mycket stolta över i Sverige. GROHE kommer alltid lägga stor fokus på hållbarhetsarbetet genom att sammansvetsa design och kvalitet på ett smartare sätt för att minska vårt ekologiska fotavtryck och användningen av värdefulla naturresurser. Trots att vi har uppnått mycket under det senaste året, är vi medvetna om att vi måste fortsätta att stärka vårt arbete. Genom att möta lokala utmaningar och förbättra människors livskvalitet tar vi arbetet till nästa nivå och banar väg för en cirkulär ekonomisk modell, säger Jeanette Smårs, Sverigechef på GROHE.