Nyheter

Rockfon lanserar ny produktserie – vill öka trivsel med nytt sortiment av färger

Akustikföretaget Rockfon har lanserat produktserien Color-all, med akustiska undertaksskivor i 34 olika nyanser – designade för att öka trivseln genom såväl färg som akustiska egenskaper.

Om inredningen saknar färgklickar – varför inte utnyttja taket? Det menar akustiktillverkaren Rockfon, som nu lanserat Color-all: en färgglad produktserie av akustiska undertaksskivor i 34 exklusiva färger.

Produktserien är inte bara framtagen för att försköna inredningen. Den ska också öka trivseln, och därför kallar de konceptet för Colours of Wellbeing.

Färg och akustik går hand i hand

Hos Rockfon är man övertygad om den positiva inverkan som färger har på vår trivsel, produktivitet och stressnivå. Med det nya färgsortimentet uppmuntrar man därför till att utnyttja färgernas potential på den femte ytan – undertaket. Johan Hoffman, försäljningsdirektör på Rockfon, berättar:

– Många glömmer bort undertaket när man tänker på inredning, och missar därför en rad möjligheter till att definiera rummet och skapa en viss stämning. Taket har nämligen en stor inverkan på hur vi uppfattar ett rum, inte minst när det gäller färger. Det är nämligen välkänt att färger kan få oss att slappna av, ge oss mer energi eller öka vår koncentration.

Den färgglada produktserien är designad för att skapa en optimal inramning för inomhusmiljöer via en kombination av färg och akustik.

– Rockfons akustiska undertaksskivor är redan utformade för att optimera inomhusmiljön och bidra till ökat välbefinnande tack vare de ljudreducerande egenskaperna. Color-all ger möjlighet att lägga till en extra dimension i interiören, där summan av färger och akustiska egenskaper i kombination är större än delarna, berättar Johan Hoffman.

En palett med 34 exklusiva färger

Med undertaksskivor i hela 34 olika färger som standard skapas nya möjligheter att inkludera undertaket i designprocessen. Hela färgpaletten utnyttjas i den nya produktserien, som inspirerande grönt, energihöjande gult, positivt rött, lugnande blått, balanserande grått och avslappnande jordnyanser.

När färgvalet ska göras handlar det kort och gott om att ta hänsyn till rummets funktion och den stämning man önskar skapa.

– Det är viktigt att ha rummets funktion och syfte i åtanke när man färgsätter rummet. När vi utformar kontorsmiljöer kan till exempel blåa nyanser vara lämpliga där man vill främja fokus och djup koncentration. Å andra sidan kan ett rött mötesrum vara användbart för att öka tempot och energin, säger Johan Hoffman och fortsätter:

– Inom hälso- och sjukvården i vår del av världen kan grönt däremot vara bra färgval, eftersom gröna toner har en avslappnande effekt på oss och därför kan bidra till att skapa en lugn och helande atmosfär för både patienter och anhöriga.

De 34 färger som ingår i standardsortimentet är framtagna utifrån omfattande marknadsundersökningar och kundintervjuer i samarbete med experter inom färgpsykologi, berättar Johan Hoffman och avslutar:

– Färgvalen har sedan validerats av 50 ledande arkitekter och inredningsdesigners runt om i världen. Vi är därför övertygade om att de 34 färgerna kommer att tillgodose ett stort behov på marknaden.

 

Bild 1: Färgerna i Rockfons produktserie Color-all är inspirerade av naturens färger och validerade av ledande arkitekter och inredningsdesigners.

Bild 2–4: Den färgglada produktserien är designad för att skapa en optimal inramning för inomhusmiljöer via en kombination av färg och akustik