Nyheter

Easyfairs och Prioritet Serneke Arena inleder större samarbete

Nu står det klart att Prioritet Serneke Arena blir mässarrangören Easyfairs nya samarbetspartner för att bedriva mässor i Göteborg.

Samarbetet innebär att Easyfairs, som är en av Europas ledande mässarrangörer och med nordisk verksamhet i Sverige, Danmark och Finland, framöver kommer nyttja arenan, som rymmer drygt 6800 kvm, för sina mässor så som Fastfood & Café & Restaurant Expo Göteborg, Advanced Engineering Göteborg, Elektronikmässan Göteborg och Fastighetsmässan Göteborg.

– Att uppfylla alla de krav som en mässa ställer på en anläggning är inte helt enkelt. Därför är vi nu väldigt glada över att kunna presentera samarbetet med Prioritet Serneke Arena, säger Joakim Percival, VD för Easyfairs Norden.

– Vi har länge funderat på hur vi skulle kunna nyttja arenan på flera sätt än bara till sportevenemang. Samarbetet med Easyfairs innebär att många fler människor kommer att kunna nyttja vår fina lokal. Att vår arena numera också kan kallas mässanläggning är glädjande för alla parter, säger Linda Svedborg, Fastighets- och verksamhetschef, Prioritet Serneke Arena.

Prioritet Serneke Arena – en multiarena

Prioritet Serneke Arena stod klar 2015 i området Kviberg, endast 9 min resväg med spårvagn från Göteborg centrum. Här finns hotell, restaurang och gott om parkeringsplatser. Idag drivs arenan som en multisportarena med bland annat fotbollshall, sporthallar och inomhus längdskidåkning. Fotbollshallen, som även är hemarenan för IFK Göteborg, är en inomhus 11-mannaplan med konstgräs, som på många sätt liknar en mässhall med sin stora yta, höga tak och avsaknaden av pelare. Under mässgenomföranden kommer konstgräset att skyddas med ett mässgolv.