Nyheter

HAKI fortsätter att investera i Sibbhult

Det Sibbhult-baserade bolaget HAKI, världsledande inom ställningsbyggnad, förstärker sin position inom innovation och säkerhet genom förvärv och fortsatt satsning på verksamheten i Sibbhult. Satsningen innebär bland annat ny profil och integrering av förvärven i bolaget.

Efterfrågan på säkra och effektiva lösningar för arbete vid temporära arbetsplatser fortsätter att öka globalt. Utvecklingen drivs av ny lagstiftning med fokus på säkerhet, en växande befolkning samt höjda arbetskraftskostnader. När efterfrågan på bolagets lösningar ökar växlar HAKI upp takten med fokus på förbättrade lokaler och ökad lokal produktion i Sibbhult, som varit bolagets nav sedan start.

– Sibbhult är vårt hem och det är här våra rötter finns. Nu fortsätter vi att utveckla den kapacitet och kunskap som redan finns på plats, vilket vi hoppas ska betyda mycket både för våra anställda och det lokala samhället. Det innefattar att vi satsar på en förbättrad arbetsmiljö för våra medarbetare, vilket ska ge mer energi och ännu bättre förutsättningar att möta en allt större efterfrågan. Det här är startskottet för nya HAKI, den första av flera spännande nyheter, säger Thomas Schüller, vd på HAKI.

Under året har HAKI uppdaterat bolagets varumärkesstrategi för att bättre återspegla sitt fokus på innovation, ständiga förbättringar samt det digitala erbjudandet. Syftet är att i ännu högre grad kundanpassa sin organisation och sitt erbjudande.

– Vi investerar i produktutveckling för att tillmötesgå kundernas allt mer avancerade krav på innovativa lösningar, säkerhet och kostnadseffektivitet. Fokus har sedan ett par år förflyttats från teknik och produktion till kundrelationer och skräddarsyadda lösningar, där bolagets digitala verktyg spelar en avgörande roll, fortsätter Thomas Schüller.

Som en del i bolagets expansionsresa och målsättning att erbjuda det bästa systemet för   säkert arbete vid temporära arbetsplatser har HAKI genomfört flera strategiska förvärv. Span Access Solutions förvärvades i december 2019 och Vertemax i mars 2021. HAKI har således införskaffat specialistkunskaper och kompletterat sin portfölj med produkter som möter framtidens krav på arbetssäkerhet i komplexa miljöer.

– Vi har en förvärvsstrategi med fokus på att bredda vårt erbjudande samt att erbjuda alternativ till befintliga lösningar. Det är en ständig process som ger oss möjlighet att kontinuerligt ta oss an ännu större kunder och projekt. Samtidigt har vi ett stort fokus på integrering av de nya förvärven så att vi blir ett HAKI, avslutar Thomas Schüller.

Trots internationella förvärv ligger fokus på att bevara den lokala prägeln över varumärket. Sibbhult och Norden kommer här att spela en stor roll.