Nyheter

Smyglansering av AMA Funktion – ett verktyg för upphandling totalentreprenader med funktionskrav

Sedan begreppet totalentreprenad infördes i början av sjuttiotalet, har det saknats bra hjälpmedel för upphandling med funktionskrav – tills nu.

Onsdagen den 5 maj smyglanseras den nya medlemmen inom AMA-familjen – AMA Funktion.

AMA Funktion som den nya tjänsten heter är ett länge efterfrågat hjälpmedel för upprättande av funktionskrav för totalentreprenader. Med AMA Funktion erbjuder vi beställaren ett helt nytt tvärfackligt hjälpmedel för upphandling av totalentreprenader, som ger entreprenörer förfrågningsunderlag som är uppställda på ett systematiskt och likartat sätt.

– Vi på Svensk Byggtjänst är stolta över att presentera vår nya tjänst AMA Funktion. Det är ett unikt och spännande verktyg som ska hjälpa till att genomföra professionella upphandlingar av totalentreprenader med funktionskrav, säger Viktor Ginner, programledare för webbinariet och redaktör på Svensk Byggtjänst.

Under webbinariet bjuds också på en inblick i hur Familjebostäder, som är en tidig användare, har börjat arbeta med AMA Funktion.

Med närmare 1000 anmälda är förhandsintresset oerhört stort och ett mindre antal medverkande kommer i efterhand ges möjlighet att kostnadsfritt testa AMA Funktion Studio under en förlängd provperiod. Vi kommer även erbjuda möjligheten att genomföra pilotprojekt med våra mallar för flerbostadshus och äldreboende. Mer information kring tester av AMA Funktion kommer efter vårt webbinar.

När?

5 maj kl 13.00 – 14.00

Anmälan?

Skicka förfrågan till [email protected]

Medverkande:

Viktor Ginner, redaktör på Svensk Byggtjänst och programledare 

Jan-Olof Edgar, Utvecklingsstrateg på Svensk Byggtjänst

Johanna Brolin, Projektledare på Svensk Byggtjänst

Andreas Persson, Chef Expertstöd på Familjebostäder