Nyheter

Guide från Hager hjälper nya elinstallatörer

Varje år startas ungefär 400 elinstallationsfirmor i Sverige. Alla dessa nya företagare behöver guidning någonstans längs resans gång. Därför startar Hager ett initiativ för att hjälpa dessa entreprenörer att utveckla sina verksamheter.

Med sin guide för elinstallatörer under uppstart vill Hager hjälpa företagare att ta sina bolag till nästa nivå. Öka i omsättning, bredda verksamheten, få mer utbildning och effektivisera arbetet.

– Det här är en målsättning som är helt genomförbar, säger Niklas Melin, affärsutvecklare på Hager.

– Vi har varit i branschen i 65 år och vet vad som krävs för att lyckas som elinstallatör. Vi vill hjälpa entreprenörer på vägen med affärsplan, rådgivning om auktorisation, marknadsföring och mycket mer.

Det finns cirka 11 000 elinstallatörsföretag i Sverige. De allra flesta av företagen i branschen är småföretagare med färre än 12 anställda. Det är den här gruppen av nystartade företag som Hager nu vill hjälpa.

De har satt ihop ett program som är fyllt med tips, utbildningar och partnererbjudanden.

Bland annat ger de rabatterade priser för framtagning av marknadsföringsmaterial som hemsida, skyltar och dekaler. De har också tagit fram erbjudanden hos sina partners SEB, Svedea och EL-VIS.

– Det här är en guide som stakar ut vägen för ett framgångsrikt företagande som elinstallatör, säger Niklas avslutningsvis.

Bild av Harry Strauss