Nyheter

Ny ledamot i RO-Gruppens styrelse

Joakim Percival har över 20 års erfarenhet av att designa och driva strategiska förändringsarbeten i en lång rad industrier och geografier. Under en lång karriär som strategikonsult på Accenture och McKinsey hjälpte han seniora beslutsfattare att hitta lösningar på sina mest utmanande problem eller mest intressanta tillväxtmöjligheter.

Han jobbade med frågeställningar som tillväxtstrategier, organisationsdesign och lönsamhetsprogram där teknik och digitalisering oftast spelade en stor roll. Under sin tid på Accenture ledde han bland annat affärsenheten för Industry/Travel/Construction Strategy i Norden samt enheten för Technology/Digital Strategy i Australien och Nya Zealand.

Efter sin karriär som konsult gick Joakim över i en linjeroll som COO för event-bolaget Easyfairs Nordiska verksamhet och tog vid årsskiftet över som VD för den Nordiska verksamheten.

Det är flera saker som gör att jag vill arbeta med RO-Gruppen. För det första har jag alltid tyckt att branschen är väldigt intressant, jag gillar helt enkelt byggarbetsplatser. Att branschen även står inför en tydlig digitaliseringsresa gällande både produkt (smarta byggnader) och produktion gör det hela än mer spännande. Det som gör just RO-Gruppen så intressant i denna kontext är att det är ett nytänkande och snabbrörligt bolag som har bevisad förmåga att leverera på utmanande målsättningar och har ett stort fokus på medarbetare som nyckel till framgång. Jag ser mycket fram emot att vara en del av RO-Gruppens fortsatta resa och att få bidra med mina erfarenheter från andra bolag och branscher i den resan, säger Joakim Percival.

– Nu fortsätter vårt arbete med att utveckla RO-Gruppen och därför är det väldigt glädjande att Joakim ansluter till vår styrelse. Med hans breda erfarenhet och långa meritlista samt våra delade värderingar kommer Joakim vara en stor tillgång för vår fortsatta utvecklingsresa ihop med övriga ledamöter, säger Andreas Jaldevik VD på RO-Gruppen.

I samband med stämman tackade man även av Ludwig Alholt, som avslutar sitt styrelseuppdrag efter 8 år.

– Ludwig har varit med på den spännande resa RO-Gruppen gjort de senaste åren. Hans arbete har varit enormt värdefullt och han har med sin erfarenhet och strategiska fokus bidragit till att vi är där vi är idag. Vi tackar ödmjukt för att vi fått ta del av det, fortsätter Andreas.