Nyheter

Nytt samarbete: Twiceme Technology och Zero Height Safety för säkrare skyddsutrustning

twICEme Technology publicerar idag ett påbörjat samarbete med den innovativa och Nya Zeeländska tillverkaren av säkerhetsutrustning Zero Height Safety, som är en del av koncernen PBI Height Safety.

Målet med samarbetet är att globalt öka säkerheten för personer som arbetar inom bygg och industri genom twICEmes integrerade teknologi för snabb åtkomst till vital information. Tekniken kan integreras i både säkerhetshjälmar och fallskyddsselar. Samarbetet är ett resultat av ett markant ökande fokus kring säkerhetsåtgärder i en skadedrabbad bransch och samarbetet kommer att påbörjas direkt för att sätta en ny generation av säkrare produkter på marknaden redan under 2021.

– Vårt mål är att skapa en global standard av vital information för att skapa säkrare arbetsplatser för människor. Detta samarbete med Zero Height Safety konfirmerar vidare det initialt mycket stora intresse för att implementera digitala säkerhetsrutiner inom bygg och industri globalt, säger Christian Connolly, VD på twICEme Technology.

twICEme Technology har tidigare inlett partnerskap med innovativa tillverkare som exempelvis skandinaviska Guardio Safety, Amerikanska STUDSON och den Europeiska innovatören Fall Safe för att driva förändringen mot säkrare arbetsplatser. Resultatet av dessa samarbeten är innovativa och personnära skyddsprodukter som har tagits väl emot av marknaden och erhållit internationell uppmärksamhet för dess innovation och ökade säkerhet.

Pressen att öka säkerhet inom bygg och industri ökar som ett svar på den fortsatt höga risk som medföljer för arbetare inom bygg och industri. Enligt branschorganisationen Håll nollan sker cirka fem allvarliga olyckor per dag på svenska byggarbetsplatser. I USA sker en av fem arbetsplatsrelaterade dödsfall på byggarbetsplatser. Detta medan projekt för att öka säkerhet står för i genomsnitt 2,5% av projektkostnader medans skador står för 6-9% av projektkostnader.

– Med ökande press på arbetslag på utmanande arbetsplatser och i alla typer av väder har Zero ett laserfokus på att utveckla smart skyddsutrustning som drar nytta av teknologi och innovation för att öka säkerheten för dessa kompetenta arbetare. Med säkerhet som största fokus svarar twICEme perfekt på vår vision och vi är exalterade inför introduktionen av Zeros nya produkter med twICEme under dessa kommande månader, säger Gavin How, Head of strategic growth på ZERO Height Safety.

Om twICEme Technology:

Med denna lansering vill det svenska företaget twICEme Technology bidra till att öka säkerheten på svenska byggarbetsplatser runt om i världen och dra nytta av det momentum som just nu börjar byggas för att skapa en global standard av vital information. I slutändan ska detta bidra till säkrare arbetsplatser för människor.