Nyheter

Ny analyschef för Byggfakta och CityMark Analys

Det är verkligen roligt att vi, för både CityMark Analys och Byggfakta, har lyckats knyta till oss en så erfaren och kompetent person som Tor. Vi ser att Tor som nationalekonom och med sin bakgrund inom räntepolitik, fastighetsmarknad och makroekonomi matchar vårt team perfekt, säger Daniel Roos (COO på CityMark).

– CityMark och Byggfakta har en väldigt stark position på marknaden och är framåtblickande och offensiva i sin inställning. Det ska bli otroligt spännande och kul att få vara med och utveckla analysen av den unika data som de samlat i sina databaser, säger Tor Borg själv.

Tor kommer från en tjänst på Boverket där han avslutade som projektledare med uppdrag att snabbutreda möjligheten att ställa om kontors- och affärslokaler till bostäder.

Ett uppdrag Boverket fick i höstas av dåvarande bostadsminister Per Bolund. ”Precis som i det uppdraget kommer Tor som analyschef hos oss att röra sig mellan kontorsmarknaden och den totala projektmarknaden.

Han får tillgång till våra unika databaser och informationsinsamling, jag ser fram emot att följa Tors arbete med att utveckla våra rapporter och våra analyser – för såväl CityMark Analys som för Byggfakta då det gäller projektmarknaden, säger marknadschef Peter Åhs på Byggfakta.

– Byggfakta Group, där Byggfakta och CityMark ingår, är på en tillväxtresa där vi ser stora möjligheter att jobba med vår unika data. Då Lennart Lundblom, som CityMark Analys nuvarande analyschef, kommer att gå ner i tid under året, så passar det väldigt bra att kunna tillsätta Tor i rollen som ny analyschef. De hinner få en hel del tid tillsammans och utöver Tor har vi har gjort ett flertal nya rekryteringar under de sista nio månaderna. Med dem och Tor så står vi mycket starka inför de möjligheter vi ser famåt, avslutar Daniel Roos.