Nyheter

Nelab satsar i nytt hissbolag

Piteåföretaget Nelab växlar upp genom en ny satsning där en del av bolaget nu helhjärtat satsar på hissverksamhet. Samtidigt som verksamheten slås ihop med Meriko i Skellefteå byter man namn till Nelab Hiss AB.

Från och med den 1 januari 2021 är Nelabs hissavdelning ett eget bolag. Samtidigt slås bolaget ihop med syskonbolaget Meriko i Skellefteå. Satsningen betyder att verksamheten renodlas och utökas geografiskt med kontor och sex nya kollegor i Skellefteå. Totalt kommer ett tjugotal anställda arbeta i bolaget inom kort.

– För våra nuvarande och framtida kunder innebär satsningen större tillgänglighet och ökad kapacitet. Vi kommer i större utsträckning kunna skräddarsy vår verksamhet mot kunderna, säger Emil Turkia, avdelningschef för Nelab Hiss.

Nelab har sedan tidigare en etablerad hissverksamhet och full bemanning i både Piteå och Luleå. Den verksamheten har varit en del av Nelab Försäljnings AB och i Skellefteå har den gått under namnet Meriko i Skellefteå AB.

– Sammanslagningen innebär att vi blir starkare och mer flexibla med ett tydligare erbjudande till våra kunder. Nu är vi ett stort och härligt gäng med engagerade hisstekniker, montörer och projektledare, säger Andreas Lundmark, platschef i Skellefteå.

Hissmarknaden domineras idag av tre aktörer, där Nelab Hiss AB är den enda lokala. Bolaget är ensam om att erbjuda alla typer av hissar. Här jobbar man med svensktillverkade produkter och använder öppna styrsystem, vilket innebär att kunden fritt kan välja serviceleverantör. 

– Vi servar och installerar alla typer av hissar och fabrikat, vilket är en enorm styrka. Vi kan därmed hjälpa alla kunder, utan begränsningar, säger Andreas Lundmark.

Miljö och kundens bästa är alltid i fokus för Nelab Hiss AB.

–  Vi gör inga onödiga byten, ofta behöver inte hela hissen bytas utan det kan räcka med dörrar och styrsystem till exempel. Det blir mer ekonomiskt för kunden och är smartare ur ett miljöperspektiv. Just moderniseringar är något vi kommer jobba mycket med under detta år och det är många äldre fastigheter behöver renovera sina hissystem, säger Emil Turkia och fortsätter:

– Det känns otroligt inspirerande att jobba vidare med hissverksamheten i det nya bolaget. Vi är alla väldigt förväntansfulla och redo för ett nytt, spännande kapitel!

På bilden: – I och med satsningen blir vi större och får mer muskler, men behåller det lokala och personliga. Det är det som utmärker oss. I samband med sammanslagningen behöver rekryteringar ske. Vi söker till att börja med tre nya hisstekniker men fler nyanställningar kan tillkomma, säger Emil Turkia, till höger i bild.