Nyheter

Dalia Ramzi ny vd för Sh bygg

Dalia Ramzi blir ny vd för Sh bygg, sten och anläggning AB i Uppsala. Hon tillträder i maj 2021. Sh bygg är ett snart 100-årigt familjeägt entreprenadföretag som drivs i tredje generationen.

Dalia Ramzi blir företagets första externa vd och hon ersätter Lars Svensson, som går in som vd för Sh bygg-koncernen.

– Jag är mycket stolt över att kunna presentera Dalia Ramzi som ny vd för Sh bygg säger nuvarande vd Lars Svensson. Det är vår första vd utanför familjen; farfar Sven Heribert grundade företaget 1923. Därefter har min pappa Rune och min bror Janne varit vd, och jag tillträdde 2002. Jag är även stolt över mig själv som vågar släppa taget och lämna över till någon annan. Jag ska inte sluta, utan blir vd för hela koncernen.

Dalia Ramzi kommer närmast från facility managementbolaget ALLIANCE+ där hon varit vd sedan 2018 efter att ha varit vice vd, affärsutvecklingschef och regionchef i samma företag. Dessförinnan har Dalia bland annat haft ett antal chefspositioner i företaget Coor Service Management och arbetat som controller hos Skanska Facilities Management (som senare blev Coor Service AB).

– Det känns spännande att byta bransch efter att i många år ha arbetat med facility management. Sh bygg är ett välskött företag med ett genuint intresse för sina medarbetare, säger Dalia Ramzi. Företaget har en spännande resa framför sig med fokus på tillväxt samtidigt som det är viktigt att kulturen i företaget inte går förlorad. Jag ser ett genuint intresse för medarbetarutveckling och hållbarhetsfrågor inom företaget och en stor potential i att utvecklas inom båda dessa områden. Att få vara med och leda bolaget på denna resa ser jag som ett mycket spännande uppdrag, avslutar Dalia Ramzi.