Nyheter

Fleaty expanderar till Skåneregionen med 300 nyanslutna lastbilar

Den digitala plattformen Fleaty, som sammankopplar beställare med materialleverantörer och åkerier i byggbranschen, finns nu i hela Skåne. I samband med expansionen anställer bolaget en säljare och transportledare, samt inleder ett samarbete med transportföretaget Norrvidinge som med sina 300 lastbilar kommer att sköta en stor del av Fleatys transporter i regionen.

– I södra Sverige har det länge funnits en önskan om Fleatys digitala plattform. Därför är vi glada över att nu tillgängliggöra tjänsten och inleda samarbetet med Norrvidinge och deras 300 lastbilar. Vår unika plattform effektiviserar transporterna så att massorna återvinns och nya beställningar kan bokas upp enkelt och smidigt, vilket innebär en cirkulär ekonomi som alla i branschen vinner på, säger Filip Stamenkovic, vd på Fleaty.

Via Fleaty kan beställare boka jord-, grus- och schakttransporter, sköta masshantering och beställa jordprover och näringsanalyser. Plattformen går att använda i hela Skåne. Bolagets fokusområden är Malmö,

I december 2020 inledde bolaget ett samarbete med det franska green- techbolaget Hesus som investerade 10 miljoner i Fleaty.

Expansionen till Skåne är ett första steg i en långsiktig plan att expandera på bred front både i Sverige och internationellt.

Åkerier, lastbilschaufförer och andra beställare av Fleatys tjänster kan ladda ner applikationen på App Store eller Google Play.

Efter godkänd ansökan kan man börja använda tjänsten kostnadsfritt.