Nyheter

Allison Transmission förlänger garantin för anläggningsfordon

Allison Transmission, världens största tillverkare av helautomatiska växellådor för medeltunga och tunga kommersiella fordon, har lanserat en ny kampanj för byggbranschen. Från och med januari 2021 har alla nya anläggningsfordon som beställts och levererats mellan den 1 januari och 31 december 2021, specificerade med Allisons 5000 Series™ växellåda, rätt till totalt fem års växellådsgaranti.

Detta erbjudande sträcker sig därmed förbi standardgarantin på två år utan kostnad och är endast giltigt för anläggningslastbilar inom konstruktionssegmentet. Intresserade slutanvändare kan kontakta en representant hos Allison Transmission för att bekräfta om deras fordon är berättigat till detta kampanjprogram.

– Genom att förlänga garantiperioden till fem år för Allison 4000 Series™ växellådor speglar vi förtroendet som våra kunder inom byggbranschen har för våra produkters hållbarhet, pålitlighet och prestanda, sa Sergio Camolese, Director of Market Development för Allison Transmission Europe. Allisons helautomatiska växellådor är beprövade och insisterade i de mest allvarliga konstruktionstillämpningarna där fördelarna jämfört med automatiserade manuella växellådor är välkända av OEM:s och operatörer. Vi strävar efter att förbättra medvetenheten gällande fördelarna med Allison Automatics inom EMEA:s sektor för anläggningsfordon.

Allisons växellådor erbjuder en rad olika förbättringar i prestandan, jämfört med automatiserade manuella växellådor. De inkluderar förbättrad manövreringsförmåga för att krypa fram i mjuk mark och navigera i trånga utrymmen, bättre kontroll i branta backar, överlägsen startbarhet och snabbare acceleration. Alla förbättringar resulterar i sin tur i högre medelhastigheter, ökad produktivitet, förbättrad bränsleekonomi, mindre driftstopp och lägre driftkostnader.

Även om den manuella kopplingspedalen har tagits bort på automatiserade manuella växellådor, kräver det ändå en mekanisk koppling. Det är en komponent som behöver regelbundet underhåll och så småningom behöver det även bytas ut. Allisons helautomatiska växellådor använder en patenterad momentomvandlare snarare än en koppling, och behöver endast periodiska vätske- och filterbyten för att bibehålla topprestanda.

Allisons Continous Power Technology™ säkerställer oavbruten motoreffekt till hjulen utan att förlora kraft under växling. Det möjliggör även exakt kontroll och överlägsen krypförmåga – något som är användbart på den lösa, mjuka eller ojämna marken som ofta finns på byggarbetsplatser.

Allisons förlängda växellådsgaranti börjar i slutet av den standardiserade garantiperioden. Användning av Allison-godkända TES 668™ / TES 295™ transmissionsvätskan och äkta

Allison-filter krävs. Alla Allison växellådor med förlängd växellådsgaranti har 100 procents reservdels- och arbetsgaranti utan några begränsningar på milantal.