Nyheter

Ny fabrikschef för Cementa i Slite

Nu är det klart att Matilda Hoffstedt tar över rollen som fabrikschef för Cementa i Slite på Gotland från den 1 juni 2021. Matilda Hoffstedt har en gedigen erfarenhet från cementindustrin och har bland annat varit verksam som projektchef i Slitefabriken och fabrikschef för Cementa i Skövde.

Med start den 1 juni 2021 tar Matilda Hoffstedt över som fabrikschef för Cementa i Slite och efterträder då nuvarande fabrikschef Fred Grönwall.

Matilda har en masterexamen i naturvetenskap från Uppsala Universitet och började arbeta för HeidelbergCement-koncernen 1998. Sedan dess har hon haft flera ledarskapspositioner i koncernen, bland annat som arbetsledare och projektchef i Slitefabriken fram till 2010. Därefter ledde hon framgångsrikt verksamheten vid Cementas fabrik i Skövde under tio år fram till 2020. Idag är hon Manager Technical Support för HeidelbergCement Northern Europe.

– Att ansvara för fabriken i Slite innebär ett stort förtroende, som jag är både glad och tacksam över att få. Den fråga som är allra viktigast för mig att arbeta aktivt med är klimatomställningen som pågår i cementindustrin. Cementas fabrik på Gotland ligger i framkant både inom tekniken i vår bransch och i utvecklingen av framtidens hållbara cementtillverkning. Jag ser fram emot att få bygga vidare på de framsteg som redan gjorts tillsammans med Slitefabrikens kompetenta medarbetare och driva den utveckling som ligger framför oss, säger Matilda Hoffstedt.

Nuvarande fabrikschef Fred Grönwall har arbetat på Cementa sedan 1998 och haft rollen som fabrikschef i Slite sedan 2018. Fred Grönwall har valt att gå vidare till en tjänst utanför HeidelbergCement-koncernen.