Nyheter

Lumon investerar i ny anläggning i Spanien

För att kunna möta den ökande tillväxten lanserar Lumon nya inglasningsprodukter. Dessutom investerar Lumon i en ny produktionsanläggning i Spanien för att kunna möta den växande efterfrågan.

Det finska familjeägda företaget rivstartade 2021 med ett nytt 4-års mål; att öka den årliga försäljningen med över 10%. ”Även om vi alltid strävar efter att öka vår försäljning hemma i Finland, ligger fokus just nu på utvecklingen av vår internationella verksamhet. Vi strävar efter att anställa 350 nya medarbetare över hela världen i år, inklusive säsongsmedarbetare. De flesta av dessa kommer att anställas i Finland” berättar Jussi Kinnunen, VD för Lumon Group.

Lumons nya inglasningsprodukter baseras på 40 års erfarenhet

– Man kan säga att vi har varit som en föregångare inom branchen för balkonginglasningar, där vår egen produktutveckling alltid har varit en viktig del av vår verksamhet. Vår nya produkt Lumon Inglasning kan monteras antingen på balkongräcke till tak eller från golv till tak i full höjd” berättar Risto Kivioja, Chief Development Officer på Lumon Group. ”Vår nya produkt Lumon Inglasning har utvecklats utifrån innovationer från vår egen personal samt feedback vi fått från våra kunder genom åren. Denna nya produkt gör det möjligt för oss att bättre möta de ökande utmaningar och krav som framför allt vår internationella projektverksamhet ställer, avslutar Kivioja.

Nu växer marknaden utanför Finland kraftigt, särskilt i Spanien. Produkternas leveranstid och leveranssäkerhet är båda viktiga faktorer för en lyckad internationell affärsverksamhet.

– Vår nya anläggning i Spanien kommer att möta de kapacitetsbehov som följer tillväxten i vår internationella affärsverksamhet. Genom att förkorta leveranstiden och förbättra leveranssäkerheten kan vi betjäna våra kunder bättre. På så sätt kan vi finnas närmare våra kunder, berättar VD Jussi Kinnunen. Den nya anläggningen ligger i Antequera, cirka 40 kilometer norr om Málaga. Över 20 miljoner euro kommer att investeras i denna anläggning.

– Under de senaste fyra åren har vi investerat cirka 31 miljoner euro i maskiner, utrustning och programvaror i vår produktionsanläggning i Kouvola. Vi strävar också efter att fortsätta investera i vår anläggning i Kouvola, men detta kommer vi att berätta mer om längre fram i år, avslutar Kinnunen.