Nyheter

Ny HR-chef på Fasadgruppen

Som ett led i att stärka Fasadgruppens centrala stödfunktioner till sina dotterbolag har Jennie Sundberg anställts som HR-chef.

Jennie kommer att utveckla gemensamma processer inom koncernen, ansvara för arbetsmiljöfrågor samt stödja dotterbolagen i HR-frågor. Hon kommer att ingå i koncernledningen och sitta på huvudkontoret i Stockholm.

Jennie Sundberg har mångårig erfarenhet av personalarbete och arbetsmiljöfrågor på ledningsnivå och kommer bland annat att implementera ett systematiskt och förebyggande arbetsmiljöarbete i koncernen. Hon har tidigare arbetat som HR-chef på Peab Byggservice med olika förändringsprojekt och senast som HR-ansvarig på Karolinska Universitetssjukhuset.

– Fasadgruppens dotterbolag har efterfrågat mer stöd i HR-relaterade frågor från koncernen, och i linje med vår affärsmodell stärker vi nu upp med Jennie Sundberg som HR-chef. Säkerhet och hälsa är prioriterade frågor för oss och med Jennie Sundberg får vi en nyckelperson som kan vidareutveckla och säkerställa en hållbar arbetsmiljö inom koncernen samt underlätta för dotterbolagen i deras dagliga arbete, säger Pål Warolin, VD och koncernchef Fasadgruppen.

– Jag är glad över förtroendet att få leda och utveckla HR-arbetet inom Fasadgruppen med fokus på bland annat en hållbar arbetsmiljö. I det ingår till exempel att förebygga olika risker på byggarbetsplatserna, men också att säkerställa Fasadgruppens långsiktiga attraktion som arbetsgivare, säger Jennie Sundberg, HR-chef Fasadgruppen.

Jennie Sundberg tillträder sin tjänst i februari 2021och kommer att utgå ifrån Stockholm.