Nyheter

Tribia och Dimension10 inleder partnerskap för att digitalisera samarbetet i byggbranschen

Tribia och Dimension10 inleder ett strategiskt partnerskap för att ytterligare förbättra och digitalisera samarbetet i byggbranschen samt öka kvaliteten på byggprojekt med VR.

Tribia har varit ledande inom digitalt samarbete och utveckling i den norska och svenska byggbranschen sedan 2001 och anses av många sätta standarden för digitala samarbetsverktyg.

Under de senaste åren har Dimension10 arbetat med utvecklingen av en visualiserings- och samarbetsplattform baserad på Virtual Reality-teknik, där de har vunnit flera internationella priser för sin produkt.

Genom detta samarbete kommer användare  av Interaxo att kunna uppleva sina modeller genom D10 – som om de byggdes i verkliga livet. Detta kommer att bidra till färre fel och ökad kvalitet, men också minska behovet av fysiska möten som nu kan hållas 100% virtuellt, och dessutom förbättra samarbetet genom en 3D-upplevelse.

Ömsesidigt verktyg – både för partners och kunder

Genom att ingå detta samarbete säkerställer både Tribia och Dimension10 ökad nytta för sina kunder, en vinst som båda parter är mycket nöjda med.

– Vi är oerhört glada för detta samarbete. D10 får möjlighet att arbeta nära Tribia och deras kunder, och på det sättet når båda mycket mer än vad vi skulle lyckats med på egen hand. Vi får nytta av befintliga samarbeten och kundrelationer och samtidigt arbeta nära en aktör som har utvecklat ledande mjukvarulösningar för byggbranschen i nästan 20 år. Tribia får från sin sida möjlighet att erbjuda sina kunder en världsledande samarbets- och visualiseringsplattform baserad på VR – en teknik som blir allt viktigare. Detta samarbete är win-win inom alla områden och vi ser fram emot att komma igång, Aleksander Langmyhr, VD, Dimension10

– Genom Dimension10 får vi en partner med VR-teknik som stöder vår vision om att förbättra samspelet i byggprojekt, vilket gör det möjligt att tidigt upptäcka ännu fler fel i konstruktionen och därmed ytterligare minska byggkostnaderna. Integrationen med Interaxo gör modellerna tillgängliga snabbare och enklare i D10, där du får en unik möjlighet att uppleva dem i VR. Partnerskapet med Dimension10 är en spännande strategisk del i vårt produktsortiment, en lösning som förbättrar projektimplementeringen och ger mervärde i användningen av Interaxo och vår BIM-samarbetslösning, Steinar Svinø, VD, Tribia.