Nyheter

Nytt samarbete: Thomas Concrete Group och startupbolaget Sensohive

Thomas Concrete Group och det danska startupbolaget Sensohive meddelar idag att man inleder ett långsiktigt samarbete.

Detta partnerskap kombinerar Thomas Concrete Groups expertis och djupgående kunskap inom betong och byggbransch, med Sensohives kompetens inom trådlös sensorteknologi.

Thomas Concrete Group är en av de ledande leverantörerna av färdigblandad betong på sina europeiska och amerikanska marknader och levererar produkter och tjänster till flera byggprojekt, samt är med och driver digitaliseringen i betongbranschen. Sensohive är specialiserade inom trådlösa sensorer och har utvecklat sensorer för användning i härdningsprocessen av betong.

Samarbetet mellan de två skandinaviska företagen syftar till att förbättra framtidens monitoreringslösningar för att uppnå en optimerad gjutprocess. Målet med samarbetet är att gemensamt driva utveckling som gynnar båda företagen samt att utvecklas från ett teknik-, kvalitets- och affärsperspektiv.

– Med vår svenska granne hittade vi en bra partner att arbeta tillsammans med i uppdraget att skapa värde med hjälp av data i byggbranschen, säger Casper Harlev, VD och en av grundarna till Sensohive. Thomas Concrete Group har omfattande kunskap och insikter i betongbranschen och är en mycket bra samarbetspartner för oss att ta Maturix, vår monitoreringslösning i realtid, till nästa nivå!

– Betong har varit i vårt fokus i nästan 70 år. Vi har samlat mycket kunskap och erfarenhet av fabriksbetong, säger Lennart Björnström, CIO och Chef för affärsutveckling på Thomas Concrete Group. Våra kunder förväntar sig nya produkter och lösningar som underlättar deras vardag på byggarbetsplatsen. I samarbetet med Sensohive hoppas vi bättre kunna uppfylla dessa förväntningar samt göra byggbranschen mer effektiv och hållbar.