Nyheter

PLÅTPRISET 2021 delas ut i livesändning den 18 mars

I en livesändning den 18 mars ska vinnaren av PLÅTPRISET 2021 koras. Dessutom bjuds det i vanlig PLÅT-anda på både inspiration och internationell utblick med stjärnglans.

Den timmeslånga direktsända tillställningen sker från studiomiljö. Via pandemianpassade inslag och länk har vi med oss juryn och finalisterna i PLÅTPRISET samt flertalet namnkunniga arkitekter från olika delar av världen. För liksom PLÅT-evenemanget i sin fysiska form alltid bjuder på inspirationsprojekt i olika plåtmaterial, internationella ”starchitects”, innovatörer och forskare, så bidrar även denna sändning med en unik uppsättning inspel av aktuell arkitektur, tankar kring pandemins påverkan på världsarkitekturen samt vad vi kan vänta oss av framtidens hållbara metallfasader.

Vinnaren av PLÅTPRISET 2021 offentliggörs under sändningen. Priset tilldelas en svensk arkitektbyrå som under året färdigställt en byggnad på svensk mark, där plåtfasadens möjligheter har tillvaratagits och maximerats utifrån aspekterna form, funktion, innovation och miljö.

Nomineringen är öppen fram till och med klockan 23.00 den 22 januari. Finalisterna kommer att offentliggöras under vecka 6.

Juryn för PLÅTPRISET 2021 består av:

Erik Andersson, Erik Andersson Arkitektbyrå AB
Elise Grosse, Sweco
Andreas Forsberg, AQ3 Arkitektur

Att delta i sändningen är kostnadsfritt och anmälan görs här:

Sändning av PLÅT21 och utdelningen av PLÅTPRISET 2021 den 18 mars kl 14.00

PLÅTPRISET 2021 sponsras av Svensk Byggplåt, vars medlemmar är Plåt & Ventföretagen, ArcelorMittal, Areco, Bevego, Dala-Profil, FMH Stainless, Lindab, Plannja, Prefa, Rheinzink, SSAB.

PLÅT21 är ett evenemang tillägnat metallfasader och framtidens hållbara arkitektur. Syftet är att lyfta fram metallfasadernas möjligheter, inspirerande arkitektur och innovativa tak- och fasadlösningar i världsklass.