Nyheter

Första digitala motorlåset för privatbostäder

Kommersiella och allmänna utrymmen har använt sig av digitala lås sedan en tid tillbaka. Men för lägenheter och privatmarknaden har det saknats kostnadseffektiva digitala alternativ som lever upp till de hårda säkerhetskraven – fram tills nu.

Nu lanserar Prosero Digital Access i samarbete med SAFETRON en högkvalitativ och professionell låsmiljö med motorlås för mobil access till vanliga lägenhetsdörrar.

Fastighetsbranschen digitaliseras i snabb takt, sedan en tid tillbaka gäller det även lås- och accessystem. Men för privatbostäder har utvecklingen av digitala lås inte gått lika fort som för den kommersiella marknaden.

De batteridrivna lås som dominerat marknaden har även haft begränsad batteridrift och ohållbart höga underhållskostnader. Genom ett samarbete presenterar nu Prosero Digital Access tillsammans med SAFETRON motorlåset SAFETRON 3600, marknadens första och snabbaste motorlås för privatbostäder.

– Vi är väldigt stolta över att vi, i nära och ambitiöst samarbete med SAFETRON, har kunnat ta fram en revolutionär låslösning för privatmarknaden. Med SAFETRON 3600 kan digitaliseringen av lås för privatbostäder äntligen ta fart på riktigt, säger Petter Samuelsson, VD för Prosero Digital Access.

SAFETRON 3600 har sitt ursprung i SAFETRONs beprövade professionella serie av motorlås för kommersiella utrymmen där det ställs höga krav på säkerhet, vilket innebär att även det nylanserade låset tillhör marknadens mest säkra och avancerade motorlås. Öppningstiden, som är snabbast på marknaden med 0.1 sekunder, säkerställer driftsäkerheten även i högfrekventa dörrmiljöer. Då låset drivs av fast installation, istället för batterier, kan fastighetsprojekt göra stora kostnadsbesparingar.

Byt nyckeln mot appen

SAFETRON 3600 öppnas och låses genom enkel appstyrning. Låset ansluts till dörrboxen KEE som du i sin tur kan styras genom en rad olika fastighetsappar oavsett geografisk plats. Exempel på kompatibel app i dagsläget är YourBlock i samarbete med Accessy men för Prosero Digital Access är ambitionen att ansluta flera aktörer framöver.

– Tack vare att vår lösning är oberoende och kan användas tillsammans med många olika mjukvaror behöver fastighetsägaren inte byta ut sina system eller leverantörer. Vi har lagt stor vikt vid att låset ska vara flexibelt och gå att anpassa för framtida utveckling inom området som vi tror kommer gå framåt i snabb takt, säger Petter Samuelsson

Samarbetet mellan Prosero Digital Access och SAFETRON är ett långsiktigt samarbete med målet att fortsätta utveckla och förädla digitala lås- och accesslösningar för privatbostäder.

– Prosero Digital Access har lång erfarenhet inom det aktuella segmentet och är ett naturligt val för oss som samarbetspartner. Vi är förväntansfulla och exalterade över ett fortsatt samarbete där vi, med våra olika kompetensområden, kan leverera en professionell och säker låsmiljö i framkant, säger Adam Klingberg, försäljningsansvarig för SAFETRON.

Låset är utvecklat och tillverkat i Sverige för den skandinaviska marknaden av material som klarar tuffa miljöer och säkerhetskrav. Installation och driftsättning görs av en Prosero-ansluten Digital Låssmed.