Nyheter

TV-profil formger nyhet från Svedbergs

När Svedbergs nya möbelserie skulle tas fram kontaktades den norska inrednings- och tv-profilen Halvor Bakke. Tillsammans med företagets eget designteam har de nu skapat något helt nytt som bygger på kombinationsmöjligheter, färg, form och funktion.

Halvors motto är ”Längta hem”, något han hoppas ska avspegla sig i samarbetet med Svedbergs och den nya badrumsmöbelserien som fått namnet Epos.

– Det här har varit ett jättespännande projekt där valfrihet varit ett nyckelord genom hela processen. Jag är väldigt nöjd med slutresultatet, möjligheterna med att kunna välja olika fronter och färger, den öppna förvaringen där det går att placera krämer, levande ljus eller något från naturen. Viktigast för mig har ändå varit att möblerna bidrar till att badrummet känns mysigt och ombonat, en plats som ska ge energi och lust, säger Halvor.

Möjligheten att välja olika fronter på möblerna gör det enkelt att förändra badrummets karaktär. Möbelserien går att få i färgerna vit ask, brun ask, svart ek, vit eller skiffergrå. Det går också att välja någon av tillvalsfärgerna hav, aska, kalk, sand och salvia.

– För Halvor har det aldrig handlat om att skapa uppseendeväckande hem och badrum utan mer ett boende som visar vad du tycker om och vem du är. Precis som vi på Svedbergs. Resultatet har blivit en unik och personlig lösning anpassad för varje individuellt badrum – ett Epos, avslutar Johan Körner, designchef på Svedbergs.

Foto: Kristofer Johnsson