Nyheter

Skanska säljer kontorsbyggnad i Prag för 770 miljoner kronor

Skanska säljer kontorsbyggnaden Parkview i Prag, Tjeckien, till Deka Immobilien, en av Europas ledande fastighetsinvesterare och kapitalförvaltare, för EUR 77M, cirka 770 miljoner kronor.

Parkview ligger strategisk beläget i Pankrác, ett av Prags mest prestigefyllda och moderna distrikt. Fastigheten består av cirka 16 000 kvadratmeter kontor och är uthyrd till 94 procent till internationella hyresgäster såsom Grant Thornton och Jacobs Douwe Egberts.

Den sålda fastigheten färdigställdes under andra kvartalet 2020. Som svar på parametrar gällande miljö, teknologi och hälso- och välbefinnandeaspekter når Parkview LEED Platinum 97 poäng vilket gör den till en av de mest hållbara byggnaderna i Tjeckien och hela CEE-regionen.

Byggnaden har också uppnått WELL Gold Shell- och Core-certifiering och WELL Health-Safety Rating som tilldelas kontorslokaler med högsta säkerhetsstandard.