Nyheter

Zarges lanserar LiftMaster U – Gör arbetet på höjd säkrare

Det finns risker med att arbeta på höjd. Enligt Arbetsmiljöverket utgjorde fallolyckor 14 procent av alla dödliga arbetsplatsolyckor mellan 2010 och 2019.* Med LiftMaster U strävar Zarges efter att göra arbete på höjd säkrare.

Förutsättningarna för säkert arbete på höjd har under den senaste tiden haft allt större fokus, speciellt vid förebyggande av arbetsolyckor och arbete mot nollvision.

Lätt att hissa sig upp och ned med en vevlift

LiftMaster ger användaren tillgång till en arbetshöjd på upp till 4,3 meter, vilket går snabbt och enkelt tack vare den flexibla och smidiga höjdjusteringen. Plattformen drivs enbart med hjälp av muskelkraft och en handvev.

Det krävs endast minimala ansträngningar för att höja plattformen tack vare patenterad lyftmekanism. Det här betyder att personliften varken är batteridriven eller behöver ström och kan därav användas på exempelvis antistatiska platser eller på platser som saknar eluttag. Detta gör även att liften är lättskött och alltid klar att användas. Alternativt kan handveven tas bort och bytas ut mot en batteridriven skruvdragare för bättre komfort under höjdjusteringen.

Låg vikt och mobil

Till skillnad från andra vanliga plattformar är LiftMaster också extremt lätt och mobil. Tack vare den kompakta designen, kan personliften lätt navigeras genom smala gångar med sina lättrullande hjul som är utrustade med lättanvända låsbromsar. Personliften kan också förvaras utan problem i så gott som vilken liten skåpbil som helst eftersom den kan vikas ihop till den behändiga storleken på 74 x 120 x 165 cm för transport. De utfällbara stabilisatorerna ger nödvändig stabilitet och kan vikas in och ut snabbt. LiftMaster kan även användas på golv med lägre bärförmåga (så som i ett kontor eller andra inomhusmiljöer) tack vare sin lätta design.

Den första personliften skapad av Zarges

Genom att lansera LiftMaster U, som är den första produkten av sitt slag, satsar Zarges på ett nytt område. Personliftens teknik är avsedd att främja sektorn för accessutrustning. LiftMaster U finns tillgänglig nu.

Kundernas respons på produktlanseringen kommer att övervakas noggrant och analyseras så att företaget kan optimera personliften enligt kundernas förväntningar och krav. Produkten utvärderades på en testmarknad före lanseringen för att identifiera vilka andra tillbehör som användarna fortfarande behöver.

– LiftMaster ger användaren möjligheten att snabbt komma igång på arbetsplatsen eftersom det går snabbt att komma upp på önskad höjd för arbete och få saker gjorda, säger Patric Seger, VD på Zarges AB. Du får en säker och ergonomisk plats att stå på när du arbetar på höjd, varhelst den behövs.

Mer information om ZARGES produkter kan hittas här:

www.zarges.se