Nyheter

Hultafors Group lanserar CLC Work Gear på den europeiska marknaden

Hultafors Group lägger nu till det amerikanska varumärket CLC Work Gear. Lansering på den europeiska marknaden sker i januari 2021. CLC har över 35 års erfarenhet av att skapa robusta och innovativa arbetsredskap för entreprenörer, hantverkare och andra yrkesverksamma.

Företaget är känt mycket tack vare sina slitstarka produkter tillverkade med stort fokus på detaljer. Men också genom förmågan att förutse behov och hitta innovativa lösningar. Exempelvis verktygsryggsäckar med inbyggda lampor för att underlätta arbetssituationer i dåligt ljus.

– Vi är oerhört glada över att lägga till CLC Work Gear i Hultafors Group-familjen och att påbörja lanseringen på den europeiska marknaden, säger Johan Wijkmark, Sales Development Manager för Hultafors Group. CLC tillför något unikt och nytt i Europa. De har under många år visat talang på att skapa högkvalitativa verktygsryggsäckar, verktygsväskor och andra redskap för proffs, med fantastiska material och väldesignade detaljer. De har också tidigt förutspått behov och tillhandahållit lösningar som väskor med inbyggd sortimentslåda, belysning och laddare. Vi tror att europeiska entreprenörer och hantverkare kommer att hitta mycket de gillar med CLC.

Utöver att skapa slitstarka produkter som håller, fokuserar CLC Work Gear främst på två saker: organisation och rörelsefrihet – hållbara verktygsväskor och ryggsäckar designade för dagens mobila hantverkare.

– För drygt två decennier sedan insåg vi att verktygsryggsäckar som inte bara förvar, utan också håller verktygen organiserade, var något som skulle uppskattas av amerikanska hantverkare, säger Harry Karapetian, Vice President of Sales på CLC Work Gear i Nordamerika. Vi bestämde oss för att möta det behovet genom att utveckla den bästa utrustningen tillsammans med de bästa funktionerna vi kunde komma på. Vi är verkligen glada över att få vara en del av Hultafors Group och få lansera vårt varumärke och sortiment i Europa.

Verktygsryggsäckarna och verktygväskorna är robusta och ergonomiskt utformade. På CLC besitter man god kunskap i hur kroppen slits om man bär en verktygsväska som saknar ergonomisk design. ”

– Vi vet att dina verktyg följer med dig vart du än går, säger Karapetian. Så det finns ingen risk att vi kommer att leverera något som inte känns bra att använda och bära.

Johan Wijkmark instämmer:

– Som ett svenskt företag uppskattar Hultafors Group funktionell design, smarta tekniska lösningar och produkter som håller. Det är vad som gör att CLC passar in så bra. De besitter decennier av erfarenhet med en orginell och kreativ anda som är ett perfekt komplement till våra varumärken. Vi ser fram emot en framgångsrik lansering i hela Europa, och lovar fler spännande produkter i framtiden.